Conferința de Drept Comercial își merită particula de națională

22 iul. 2016
4 voturi, medie: 3,00 din 54 voturi, medie: 3,00 din 54 voturi, medie: 3,00 din 54 voturi, medie: 3,00 din 54 voturi, medie: 3,00 din 5 (4 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1568
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Suntem împreună cu dl decan Lucian Bercea, la finalul ediției a 6-a a Conferinței Naționale de Drept Comercial.  Domnule decan, aveți în titlul conferinței această particularitate, de națională. Scriam pe saitul universuljuridic.ro că este pe deplin îndreptățită această sintagmă, având în vedere speakerii care au fost, nu numai din zona universitară, din zona practică, paleta foarte largă a problemelor discutate – cred că sunt peste 20 de speakeri care au fost la conferință, peste 20 de teme, foarte multe întrebări din sală. După părerea mea conferința a depășit, prin ceea ce s-a întâmplat în sală, toate așteptările.

Campanie Craciun UJmag 2020

Lucian Bercea: Și impresia mea este aceeași. A 6-a ediție a Conferinței de Drept Comercial care, într-adevăr, își merită particula de națională, a avut mai mult de 30 de speakeri de la facultățile de Drept din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova și în mod evident a reușit să reunească civiliștii și ceea ce a mai rămas dintre comercialiștii din România, cele mai importante nume din aceste domenii și cred că, în colaborare cu Facultatea de Drept din Cluj-Napoca, am reușit să punem la punct ceea ce cred că este cea mai reușită ediție a conferinței e până în acest moment.

Nicolae Cîrstea: Discutam cu inițiatorul, din câte am înțeles de la dumneavoastră, al acestei serii de conferințe, dl profesor Radu Bufan, despre faptul că prima ediție a conferinței s-a desfășurat în momentul în care dl prof Cărpenaru a împlinit 70 de ani, acum aproximativ 10 ani. L-ați avut într-un mesaj înregistrat pe domnia sa, pe de altă parte ați avut alături de dumneavoastră în sală și la prezidiu pe un alt senior al dreptului comercial – dl prof. judecător Ion Turcu. Cât contează această disponibilitate a dumneavoastră de a reuni personalitățile Dreptului comercial, atât mai în vârstă, care vin cu experiența dumnealor, mediul universitar venind, de asemenea, în completarea a ceea ce se întâmplă în instanțe, ați avut reprezentanți ai băncilor. Cât a contat această diversitate a speakerilor și a zonelor din care ei au venit.

Lucian Bercea: Disponibilitatea noastră de a avea nume de acest calibru în conferință e o chestiune secundară. Ceea ce contează în această privință este faptul că ne onorează prezența domniilor lor. Într-adevăr, conferința de Drept comercial are 10 ani, deși e doar la a 6-a ediție, pentru că după prima ediție din 2006, care l-a onorat pe profesorul Cărpenaru la 70 de ani, a fost o sincopă de câțiva ani până în momentul în care conferința a fost reluată și a devenit o conferință anuală. Și mă bucur că la această ediție l-am putut omagia atât pe profesorul Cărpenaru, care din păcate nu a putut să fie în Timișoara, cât și pe prof. Turcu, la 75 de ani de viață împliniți acum câteva zile. Aceste cifre rotunde amândouă au fost o coincidență fericită și mă bucur, repet, că a putut să fie alături de noi.

În ceea ce privește diversitatea speakerilor, într-adevăr, alături de profesorii afiliați acestor facultăți au fost prezenți judecători de la curțile de apel din Cluj și Timișoara, au fost prezenți avocați, au fost prezenți alți profesioniști ai Dreptului care, până la urmă, au asigurat prin aporturile lor diverse, dar complementare, succesul acestui eveniment.

Nicolae Cîrstea: Discutam după încheierea conferinței că o asemenea conferință, dacă era organizată în București costa foarte mult. Bănuiesc că nici dumneavoastră nu v-a fost ușor să o organizați. Ați avut alături universitatea, probabil. Dacă ați vrea să vorbiți și de partenerii conferinței, despre cei care v-au stat alături pentru acest efort organizatoric.

Lucian Bercea: Universitatea sigur a contat în această ecuație și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, partenerul nostru tradițional, dar am avut în spate parteneri precum dumneavoastră, Universul Juridic sau Juridice.ro, care au transmis această conferință și care i-au asigurat vizibilitatea necesară, în fond. Chestiunile legată de, să-i spunem, dificultățile de organizare, le-aș lăsa pe plan secund acum, că evenimentul a trecut și a fost un succes, sper eu.

Nicolae Cîrstea: Domnule decan, felicitări. Sper să ne revedem și cu ocazia următoarei ediții, să fie cel puțin la același nivel dacă nu, cunoscându-vă, probabil la un nivel următor.

Lucian Bercea: Mulțumesc foarte mult.

Conferința de Drept Comercial își merită particula de națională was last modified: iulie 21st, 2016 by Lucian Bercea

Vă recomandăm:

Despre autor:

Lucian Bercea

Lucian Bercea

Este doctor în drept, decan al Facultății de Drept a Universității de Vest din Timișoara, expert formator în cadrul INM și INPPA și membru în Comisia de specialitate Științe Juridice – Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.
A mai scris: