Conferința „Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Noi perspective”

448       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Noi perspective” 📅 06 iunie 2022 Conferința „Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Noi perspective”

Data 06 iunie 2022
Locația Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București și Online

Academia de Studii Economice din București – Facultatea de Drept și Grupul editorial Universul Juridic organizează luni, 6 iunie 2022, începând cu ora 16.30, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București, Conferința „Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Noi perspective”. 

La peste 70 de ani de la semnarea Convenției europene pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, instanța de la Strasbourg s-a dovedit a fi un model de succes în garantarea drepturilor și libertăților fundamentale la nivelul Consiliului Europei.  

După ani de zile în care Curtea a interpretat dinamic și evolutiv Convenția europeană, punând bazele unei jurisprudențe consolidate, provocările nu încetează să apară. Una dintre ele, pandemia, a pus în discuție inclusiv funcționarea fizică a instanțelor, afectând accesul la justiție.  

Cum răspunde Curtea noilor provocări? Cum răspund statele semnatare ale Convenției europene? La aceste întrebări încearcă să răspundă participanții la Conferința „Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Noi perspective”. 

 

Teme și speakeri, în ordine alfabetică (în curs de actualizare) 

– Jud. Claudiu Drăgușin, Judecătoria Sectorului 4 București ‒ Acces la instanță și digitalizare 

Oana Florentina Ezer, director general – agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului ‒ Importanța executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului 

– Procuror Răzvan-Horațiu Radu, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, București ‒ Noutăți ale jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului 

– Jud. dr. Beatrice Ramașcanu, Curtea de Apel București, fost agent guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului ‒ Mecanismul întrebărilor preliminare și dreptul la un proces echitabil garantat de articolul 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului 

– Conf. univ. dr. Marieta Safta, Facultatea de Drept, Universitatea Titu Maiorescu din București ‒ Cataloage internaționale și supranaționale de drepturi și libertăți fundamentale, în teorie și practică 

Gabriel Ungureanu, Director executiv, Wolters Kluwer România – Digitalizarea – un demeres necesar pentru profesionistii domeniului juridic

 În cadrul conferinței va fi lansată lucrarea: Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Curs universitar. Ediția a II-a, revazută si adaugită, autor: Răzvan-Horațiu Radu, a cărei prezentare o vor face prof. univ. dr. Elena-Simina Tănăsescu, Facultatea de Drept, Universitatea din București, și conf. univ. dr. Ovidiu Ioan Dumitru, decan, Facultatea de Drept, Academia de Studii Economice din București. 

 Parteneri: 

WOLTERS KLUWER România 

Alpha Bank 

Tudor. Personal Tailor 

*Conferința va putea fi urmărită și în format fizic, din sala în care se va desfășura. Se va permite accesul în sală pentru un număr limitat de participanți, respectând prevederile legale și numărul de participanți permis. Pentru participarea în sală se va achita o taxă în plus de 150 lei + tva, care va include mapa conferinței și masa de prânz. 

*Atenție!! Criteriul de rezervare va fi în ordinea înscrierilor.


Taxa de participare este de 300 lei + TVA/ persoană și include următoarele beneficii:

– Acces la vizionarea conferinței video live la calitate FULL HD

– Acces la înregistrarea video la 3 zile după data evenimentului (o puteți accesa din link-ul primit pe mail)

– Speakeri de calitate, profesori universitari, experți în domeniu

– Voucher 20% reducere la un eveniment viitor

– 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele:

Peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie.

Acordarea statutului de membru Senior în ujmag.ro care aduce urmatoarele beneficii:

A) Minimum 20% reducere la carțile editurii Universul Juridic
B) 10% reducere la carțile altor edituri


Accesul la conferință se face online, pe bază de utilizator și parolă.

Detaliile privind modalitatea de acces la conferința video vă sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după înscrierea dvs. prin completarea formularului de mai jos.

Conferința video va fi transmisă LIVE la data și ora afișate. De asemenea, înregistrarea VIDEO a conferinței vă va fi pusă la dispoziție în cel mai scurt timp după finalizarea transmisiei LIVE.

Atât transmisia LIVE, cât și înregistrarea VIDEO sunt disponibile doar pe bază de utilizator și parolă pentru persoanele care s-au înscris cu succes prin formularul evenimentului și care au achitat contravaloarea accesului.

Vizualizarea și accesarea transmisiei LIVE și a înregistrării se fac  pe Portalul Universul Juridic. Aveți nevoie doar de o conexiune la internet și nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale în afară de autentificarea cu utilizator și parolă pe www.universuljuridic.ro


Cu ocazia acestui eveniment, Grupul editorial Universul Juridic pune la dispoziția specialiștilor din domeniu un voucher în valoare de 50 lei.
Cod Voucher: fiiprofesionistUJ50 
Voucherul poate fi utilizat pentru achiziția de pe site-ul www.ujmag.ro a cărților apărute sub egida Editurii Universul Juridic. Regulamentul și modul de utilizare al voucherului îl găsiți aici.

 

Pentru acordarea punctelor de pregătire profesională vă rugăm ca în formularul de mai jos să selectați corect și complet profesia. În caz contrar, există posibilitatea de a nu se acorda. Adresa de email înscrisă în formular nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu asterisc (*) sunt obligatorii. Oricare altă profesie pe care o dețineți/exercitați, vă rugăm să o includeți în câmpul Observații.

Utilizator 1
Utilizator 2
Utilizator 3
Utilizator 4
Utilizator 5
Utilizator 6
Utilizator 7
Utilizator 8
Utilizator 9
Utilizator 10

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferința „Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Noi perspective” was last modified: mai 20th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter