Conferință Conferința cu tema „Simplificarea procesului civil în România”

2963       0

[Cum a fost şi reportaj foto] Conferința cu tema „Simplificarea procesului civil în România” 📅 04 noiembrie 2016 Constanța [Cum a fost şi reportaj foto] Conferința cu tema „Simplificarea procesului civil în România”

Data 04 noiembrie 2016
Locația Evenimentul va avea loc la Sala Senatului din Corpul A al Campusului Universității Ovidius din Constanța (Aleea Universității nr. 1)
Taxa 150 lei

Sala Senatului din Campusul Universității Ovidius din Constanța a găzduit vineri, 4 noiembrie, conferința cu tema „Simplificarea procesului civil în România”.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța și Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Baroul Constanța și Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de prof. univ. dr. Sorin Rugină, Rectorul Universității „Ovidius” din Constanța, după care av. Gabriel Grigore, Decanul Baroului Constanta, a început discuțiile primului panel, intitulat „Judecata în procesul civil”. La aceasta secțiune au participat jud. drd. Gabriel Lefter (Președintele Curții de Apel Constanța), prof. univ. dr., jud. Marin Voicu, lect. univ. dr., av. Mircea Ursuța (Facultatea de Drept a Universității din Oradea) și lect. univ. dr., av. Claudiu Dinu (Facultatea de Drept a Universității din București), iar temele dezbatuta au fost de un real interes pentru participanți, dintre acestea amintind „Simplificarea apelului în procesul civil”, „Etapa scrisa in reglementarea NCPC reprezinta o modalitate de simplificare a procesului civil?” șiImpactul judiciar al unor noi instituții de drept procesual civil. Necesitatea dezbaterii și unele remedii legislative”.

După o scurtă pauză, alcătuirea prezidiului s-a modificat pentru cel de-al doilea panel al conferinței – „Executarea în procesul civil”. Moderatorul acestei secțiuni a fost domnul prof. univ. dr. Adrian Stoica (Decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța), iar la discuții au participat Lucian Păun (inspector, Ministerul Justiției), Ionuț Sandu (executor judecătoresc) și Iulian Gelu Grasu (executor judecătoresc). Temele s-au îndepărtat puțin de faza procesului și s-au axat pe partea de executare: „Accesul excutorului în mod direct la bazele de date ale altor instituții”, „Saga încuviințării executării silite: de ce n-ar fi în sarcina creditorului?” și „Pragmatismul executării silite”.

 

dsc_0203-800x534dsc_0205-800x534dsc_0208-800x534dsc_0211-800x534dsc_0214-800x534dsc_0216-800x534home-dsc_0204-800x534prima-dsc_0197-800x534

Vineri, 4 noiembrie, Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța și Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Baroul Constanța și Camera Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel Constanța organizează conferința cu tema Simplificarea procesului civil în România”.

Vreau să mă înscriu

Evenimentul se va desfășura conform următorului program:

08.30

09.00

Înregistrarea participanților

Alocuțiuni introductive

09.00 – 09.15

PANEL I – Judecata în procesul civil

moderator av. Gabriel Grigore, decanul Baroului Constanța

09.15 – 11.00

09.15 – 11.00

Jud. drd. Gabriel Lefter – Președintele Curții de Apel Constanța

 Simplificarea apelului în procesul civil

Lect. univ. dr., av. Mircea Ursuța – Facultatea de Drept a Universității din Oradea

Etapa scrisă în reglementarea NCPC reprezintă o modalitate de simplificare a procesului civil?

Lect. univ. dr., av. Claudiu Dinu – Facultatea de Drept a Universității din București

Răspunsuri la întrebări din practică

Prof. univ. dr., jud. Marin Voicu – Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea Ovidius din Constanța

Impactul judiciar al unor noi instituții de drept procesual civil. Necesitatea dezbaterii și unele remedii legislative

Pauză de cafea

11.00 – 11.15

 

Continuarea PANELULUI I 

11.15 – 12.45

 

Pauză de prânz

12.45 – 13.45

 

PANEL II -Executarea în procesul civil

moderator prof. univ. dr. Adrian Stoica, Decanul Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius din Constanța

13.45 – 15.30

13.45 – 15.30

Lect. univ. dr., av. Claudiu Dinu – Facultatea de Drept a Universității din București

Răspunsuri la întrebări din practică

Lucian Păun – inspector, Ministerul Justiției

Accesul excutorului în mod direct la bazele de date ale altor instituții

Executor judecătoresc Ionuț Sandu

Saga încuviințării executării silite: de ce n-ar fi în sarcina creditorului.

Executor judecătoresc Iulian Gelu Grasu

Pragmatismul executării silite.

Pauză de cafea

15.30 – 15.45

 

Continuarea PANELULUI II

15.45 – 16.30

Închiderea lucrărilor conferinței

16.30 – 17.00

Oferim participanților posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de lectorii prezenți, care vor oferi răspuns acestora în cadrul conferinței. Data-limită până la care puteți trimite întrebările dumneavoastră este 28 octombrie, la adresa de e-mail conferintele [at] universuljuridic.ro.

ÎNSCRIERI

SIMPLIFICAREA PROCESULUI CIVIL ÎN ROMÂNIA

Taxa de participare este de 150 de lei și cuprinde:
– Mapa evenimentului și diploma de participare;
– Un exemplar al Revistei Legal Point nr. 1/2016;
– Pauzele de cafea și pauza de masă;

Vreau să mă înscriu

Înscrierea va fi confirmată doar după primirea dovezii de plată. În cazul netrimiterii dovezii de plată, accesul în sala de conferință va fi restricționat.

Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor până cel târziu vineri, 28 octombrie 2016. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

Formular de înregistrare la conferință

Date contact

Numele, Prenumele*

Telefon

Adresă de E-mail*

Profesia*

Baroul/Camera*

Date facturare

Firmă/Persoană fizică

CUI / CIF / CNP - Pentru emiterea facturii*

Număr de participanți

Întrebare pentru lectori

Observații

* Plata se va face în baza facturii emise pentru datele furnizate de dumneavoastră.

*Sunt câmpuri obligatorii.

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta prin mail la [email protected] sau ne puteţi apela numărul de telefon 0733.674.555


[Cum a fost și reportaj foto] Conferința cu tema „Simplificarea procesului civil în România” was last modified: noiembrie 5th, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.