Conferința cu tema „Carențe ale actualei reglementări în materia contenciosului administrativ”

2530       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Joi, 2 aprilie, Aula Magna a Facultății de Drept din cadrul Universității din București a găzduit Conferința Națională de contencios administrativ „Carențe ale actualei reglementări în materia contenciosului administrativ”.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept a Universității din București și de Editura Universul Juridic.

Conferința a început cu alocuțiunea introductivă a domnului conf. univ. dr. Romeo Popescu, Prodecan al Facultății de Drept, urmat fiind de domnul lect. univ. dr. av. Alexandru Sorin Ciobanu, cadru didactic al Facultății de Drept a Universității din București, care a fost și moderator al discuțiilor.

Prima temă prezentată a fost cea a doamnei prof. univ. dr. Verginia Vedinaș (cadru didactic în cadrul Facultății de Drept a Universității din București, consilier la Curtea de Conturi a României) – „Probleme specifice în materia litigiilor privind actele Curții de Conturi”. În continuare, domnul av. dr. Ion Dragne (prodecan al Baroului București) a vorbit despre „Calitatea procesuală pasivă și alte aspecte de ordin practic privind aplicarea art. 24 din Legea contenciosului admnistrativ – obligația executării”, iar ultima temă a primei părți a fost cea a domnului av. dr. Traian Briciu (Director al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților) – „Aspecte privind prescripția în materia contenciosului administrativ”.

După o scurtă pauză, partea a doua a conferinței a fost începută de doamna prof. univ. dr. Dana Apostol Tofan – cadru didactic în cadrul Facultății de Drept a Universității din București – „Contenciosul administrativ și urbanismul”, după care domnul prof. univ. dr. Dacian Cosmin Dragoș (cadru didactic al Facultății de Științe Politice și Administrative a Universității Babeș Bolyai din Cluj) a vorbit despre „Europenizarea contenciosului administrativ român: tendințe și provocări”. Ultima temă a celei de-a doua părți a fost prezentată de doamna jud. dr. Liliana Vișan (Secția de contencios administrativ și fiscal a ÎCCJ) – „Observații privind aplicarea art. 21 din Legea contenciosului administrativ”.

Ultima parte a conferinței a fost asigurată de doamna jud. dr. Gabriela Bogasiu (Secția de contencios administrativ și fiscal a ÎCCJ), care a prezentat tema „Cadrul procesual în contenciosul administrativ. Aplicarea art. 16 indice 1 din Legea contenciosului administrativ în contextul NCPC”, urmată de doamna jud. dr. Iuliana Rîciu (Secția de contencios administrativ și fiscal a ÎCCJ) – „Aspecte teoretice și practice privind excepția de nelegalitate”.

În finalul conferinței doamna jud. dr. Eugenia Marin (Secția de contencios administrativ și fiscal a ÎCCJ) a prezentat ultima temă a zilei – „Aspecte specifice privind soluționarea recursului în materia contenciosului administrativ, prin raportare la dispozițiile NCPC”.

Conferința cu tema „Carențe ale actualei reglementări în materia contenciosului administrativ” was last modified: mai 4th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.