Conferință aniversară „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA”

266       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA” 📅 06 - 07 octombrie 2022 Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA”

Data 06 - 07 octombrie 2022
Locația

Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea are onoarea de a vă invita la conferința aniversară cu tema: 30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA”.

Aceasta va avea loc pe 6 și 7 octombrie 2022, începând cu ora 10.00. 

Facultatea de Drept a Universității din Oradea aniversează 30 de ani de la reluarea învățământului juridic, continuând vechi și prestigioase tradiții, instituite în anul 1788 prin înființarea pe malul Crișului Repede a Academiei Regale de Drept, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din acest spațiu geografic.

Pe parcursul acestui an, facultatea noastră a marcat acest moment printr-o serie de evenimente științifice, prin care am dorit să menținem viu, în conștiința comunității, spiritul academic al intelectualității din această zonă și să reaprindem în aspirațiile tinerilor năzuința spre studiu și progres științific în domeniul Dreptului.

Evenimentul cu cea mai mare rezonanță anul acesta este conferința națională cu participare internațională, intitulată sugestiv „30 de ani de la reluarea învățământului superior juridic la Oradea. Dreptul spre viitor”. Practic, este vorba despre o nouă ediție a conferinței noastre, care s-a instituționalizat deja în cadrul Facultății de Drept și care va include secțiuni dedicate reperelor în istoria facultății. Ca o confirmare a bunei colaborări, se va acorda premiul „Signum Aureum Facultatis” unui membru marcant al comunității academice orădene, din partea Facultății de Drept din Miskolc (Ungaria), prin decan, doamna prof. univ. dr. habil. Csák Csilla.

O secțiune va fi dedicată provocărilor învățământului juridic superior în prezent, respectiv în cea de a doua zi vor exista și secțiuni în care vor fi abordate aspecte teoretice și practice de interes pentru membrii corpurilor profesionale din domeniul juridic.

Totodată, evenimentul va include și ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității din Oradea doamnei prof. univ. dr. habil. Krisztina Karsai (Universitatea din Szeged – Ungaria), care se bucură de o excepțională reputație internațională în domeniul Științelor penale.

Ne exprimăm încrederea că evenimentele organizate vor contribui la creșterea coeziunii academice, la intensificarea schimbului de idei în scopul pregătirii viitorilor specialiști, care vor concura la îmbunătățirea calității actului de justiție în România.

Structura evenimentului: 

Data Interval orar 

Activitatea 

Locația 
 

 

06 

octombrie  

2022 

09.30 Înscrierea participanților Muzeul Țării Crișurilor 
09.45 – 10.00 Deschiderea evenimentului 
10.00 – 11.20 Secțiunea I  

Facultatea de Drept. Repere 1992-2022 

11.20 – 11.30 Pauză de cafea 
11.30 – 13.00 Workshop: ,,Dreptul spre viitor 
13.00 – 14.00 Pauza de prânz 
14.00 – 16.00 Ceremonie acordare a titlului Dr. H. C., 

Prof. univ. dr. habil. Karsai Krisztina  

Universitatea din Szeged, Ungaria 

16.15 – 18.45 Revederea promoțiilor 1997, 2002, 2012 Sala festivă a Facultății de Drept 
19.00 Cina festivă: ,,Alumni – 30 ani” Sala de evenimente „Opera” Oradea 
07 

octombrie  

2022 

10.00 – 14.00  

Secțiunea a II-a 

,,Dreptul în teorie și practică 

 

Prezentarea lucrărilor (I) 

(sesiuni paralele – Drept Privat, 

Drept Public și Științe Penale, 

sesiune studenți & masteranzi) 

 

Prezentarea lucrărilor (II) 

(sesiuni paralele – Drept Privat, 

Drept Public și Științe Penale) 

 

Lansare de carte 

 

Facultatea de Drept 

Baroul Bihor 

și online 

14.00 Concluziile și închiderea conferinței 

 

     Pentru buna desfășurare a evenimentului, vă rugăm să aveți în vedere următoarele aspecte importante: 

22 septembrie 2022 Data-limită pentru înscriere, transmiterea titlului lucrării și a rezumatului la adresa: [email protected]  
23 septembrie 2022 Data-limită pentru notificarea privind acceptarea lucrării  
06-07 octombrie 2022 

Desfășurarea evenimentului 

20 noiembrie 2022 Data-limită pentru predarea lucrărilor pentru publicare 

 

Taxa de participare este în cuantum de 100 lei pentru colegii din cadrul instituțiilor partenere ale evenimentului; 200 de lei pentru colegii din cadrul instituțiilor partenere ale evenimentului care doresc să susțină și să publice o lucrare; respectiv 250 de lei pentru absolvenții care vor participa doar la Cina festivă: ,,Alumni – 30 ani” (termen-limită pentru confirmări la cina festivă – 26.09.2022). 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc.
Completarea prezentului formular, plata taxei de participare, logarea dumneavoastră în platforma evenimentului sau orice corespondență din partea reprezentanților Universul Juridic, precum și prin participarea dumneavoastră la eveniment, semnifică acceptarea termenilor și condițiilor privind organizarea acestuia. Astfel, vă exprimați acordul pentru procesarea datelor cu caracter personal de către Universul Juridic pentru a primi informații cu privire la acest eveniment/alte evenimente Universul Juridic, oferte și/sau prezentări ale Universul Juridic, dar și newsletter. Tototdată, completând acest formular, vă dați acordul și față de folosirea fotografiilor și/sau înregistrărilor video și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Conferință aniversară: „30 DE ANI DE LA RELUAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI SUPERIOR JURIDIC LA ORADEA” was last modified: septembrie 28th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.