Conferința „Admiterea în profesiile juridice liberale” – 3 martie 2016, București

909       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Joi, 3 martie 2016, București

începând cu ora 14:00

Facultatea de Drept, Universitatea din București

Sala Constantin Stoicescu

Inteligența artificială în materie penală

– Dragoș Costescu (notar public);
– Simona Miloș (practician în insolvență);
– Elena Badea (mediator juridic);
– Niculae George (executor judecătoresc).

Distinșii noștri profesori ne repetă întotdeauna că orice jurist trebuie să aibă o cultură generală vastă. Asociația Studenților în Drept își propune să te ajute să îți îmbogățești cunoștințele chiar în domeniul în care vei profesa, cel juridic, și să îți completezi imaginea de ansamblu asupra acestui sistem, cunoscând fiecare piesă a acestui „puzzle”, nu doar cele mai notorii.

Profesia liberală este un concept care derivă din modul de practicare al meseriei. Este vorba despre o profesie practicată pe cont propriu, ca liber profesionist. Cerința obligatorie este ca profesionistul să aparțină neapărat unui ordin profesional, la latitudinea acestuia fiind însă modul în care își profesează meseria. 

De regulă, profesiile liberale sunt profesii intelectuale.

Din punct de vedere juridic, în România nu există încă un act normativ care să definească în mod clar profesiile liberale și să stabilească criteriile pe baza cărora o profesie poate să fie considerată sau nu ca fiind liberală. Astfel, am putea defini profesiile liberale ca fiind „acele profesii care sunt exercitate pe baza unor calificări profesionale relevante, cu titlu personal, având propria lor responsabilitate și de o manieră profesională independentă, oferind servicii intelectuale și conceptuale în interesul clienților și al publicului”. 

Așadar, dacă ți-am stârnit curiozitatea, te așteptăm joi, 3 martie 2016, începând cu ora 14:00, în Sala Constantin Stoicescu, să discuți cu invitații:

– Dragoș Costescu (notar public);
– Simona Miloș (practician în insolvență);
– Elena Badea (mediator juridic);
– Niculae George (executor judecătoresc).

Ei te vor învăța ce înseamnă cu adevărat aceste profesii indispensabile în procesul de realizare a justiției și ce pași trebuie să urmezi pentru a avea acces la acestea.

Intrarea este liberă.

Sursa informației este pagina de facebook a evenimentului (www.facebook.com).

Pachet: Principiile procedurei judiciare
Conferința „Admiterea în profesiile juridice liberale” – 3 martie 2016, București was last modified: martie 2nd, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter