Conferință „25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean”

1699       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] Conferința „25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean” 📅 16 - 18 noiembrie 2017 Băile Felix [Cum a fost] Conferința „25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean”

Data 16 - 18 noiembrie 2017
Locația Complex Hotelier „Perla” Băile Felix
Taxa 300 lei

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Peste 100 de profesioniști din domeniul juridic, judecători, procurori, avocați, notari, consilieri juridici și cadre didactice din țară și străinătate au sărbătorit în perioada 16-18 noiembrie 25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean. Conferința științifică aniversară, cu prilejul căreia s-au dezbătut probleme actuale din domeniul științelor juridice, a fost organizată de Facultatea de Drept a Universității din Oradea la Complexul Hotelier „Perla” din Băile Felix-1 Mai.

Cuvântul de deschidere al conferinței aniversare „25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean” i-a revenit decanului Facultății de Drept, domnul prof. univ. dr. Valentin Mirișan, care a mulțumit invitaților pentru prezența la acest important eveniment festiv. „Să ne bucurăm împreună, să trăim acest moment cu bucurie”, a spus domnul prof. univ. dr. Valentin Mirișan, menționând că este ononat de prezența la conferință a specialiștilor în științe juridice din Alba, București, Cluj, Craiova, Constanța, Timișoara, dar și a celor din Ungaria și Polonia.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Prima structură educațională în care se preda Dreptul în Oradea datează din anul 1777, a spus prof. univ. dr. Valentin Mirișan, atunci când s-a înființat Academia Regală de Drept, iar printre iluștrii dascăli din trecut s-au numărat Eugeniu Speranția, Bogdan Ionescu, Iuliu Hovan, Andrei Zsigmond, Dumitru Manolescu, Ion Poliodor, Gheorghe Sofronie, Tiberiu Moșoiu ori Liviu Lazăr. Facultatea a fost desființată în anul 1934 și a apărut, ca instituție de sine stătătoare în anul 1992, sub denumirea Facultatea de Științe Juridice, nume transformat în Facultatea de Drept în anul 2011. În prezent, facultatea numără 627 de studenți, dintre care 134 sunt masteranzi, 21 de cadre didactice titulare și șase profesori asociați.

 

Tot în deschiderea conferinței au mai transmis mesaje de bun venit participanților domnii prof. univ. dr. Gabriel Bendea, prorectorul Universității din Oradea, prof. univ. dr. Sorin Curilă, președinte al Senatului Universității din Oradea, Ioan Mihaiu, prefect al județului Bihor, Pasztor Sandor, președinte al Consiliul Județean Bihor, și Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Cu prilejul conferinței „25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean”, Editurile Universul Juridic și Pro Universitaria au lansat patru cărți. Noile apariții editoriale sunt: „Dreptul muncii. Curs universitar. Ediția a II-a, revăzută și adăugită” (autor Lavinia Onica Chipea), primul număr al „Revistei Facultății de Drept Oradea”, „Drept internațional public” (autor Ștefan Herchi), precum și „Drept penal. Partea generală, ediția a V-a revăzută și adăugită” (autor Valentin Mirișan). Conferința a continuat cu prezentările cadrelor didactice și studenților din cele trei secțiuni: Drept Privat, Drept Public și Științe Penale.


Facultatea de Drept a Universității din Oradea organizează, în perioada 16-18 noiembrie, Conferința „25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean”. Manifestarea are loc la Complex Hotelier „Perla” din Băile Felix-1 Mai. Data limită pentru înscriere, transmiterea titlului lucrării și a rezumatului este 6 noiembrie 2017, iar până pe 10 noiembrie 2017 este termenul pentru notificarea privind acceptarea lucrării și plata taxei de participare.

Lucrările prezentate și acceptate pentru publicare vor fi incluse în volumul conferinței, sub egida Editurii Pro Universitaria. Data limită pentru predarea lucrărilor pentru publicare este 20 decembrie 2017.

Taxa de participare este în valoare de 300 lei/participant (maximum două lucrări). Aceasta se va achita în contul ASOCIAȚIEI PENTRU PROMOVAREA CERCETĂRII ÎN DREPT ȘI ȘTIINȚE ADMINISTRATIVE (APCDSA): RO71BTRL00501205562240XX, Cod fiscal 28604325. Taxa de participare include participarea la lucrările conferinței, coffe-break, prânzul și cină festivă, precum și publicarea materialelor.

Mai multe detalii despre eveniment puteți obține la adresa de e-mail [email protected] și pe www.drept-oradea-seval.ro.

[Cum a fost] Conferința „25 de ani de la reluarea învățământului juridic superior orădean” was last modified: noiembrie 20th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter