„Concursul de procese simulate de drept roman” la Facultatea de Drept, Universitatea din București (12 aprilie 2016 – 17 mai 2016)

12 apr. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 635
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

În perioada 12 aprilie aprilie – 17 mai 2016, Asociația Studenților în Drept alături de Catedra de Drept roman a facultății organizează „Concursul de procese simulate de drept roman”, dedicat studenților anului I.

Un mare jurisconsult clasic spunea „Juris praecepta sunt haec: honeste vivere alterum non laedere suum cuique tribuere” (Principiile dreptului sunt acestea: a trăi în mod onorabil, a nu vătăma pe altul, a da fiecăruia ce este al său). Cum suntem siguri că deja v-ați dat seamă cui îi aparține acest citat, Asociația Studenților în Drept vă invită să participați în premieră la un concurs de procese simulate de drept roman.

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Asemeni procedurii formulare, concursul se va desfășura în două etape:

FAZA IN IURE – etapa preliminară va constă în transmiterea unui memoriu pană duminică, 24 aprilie, în bază unei set de spețe ce va fi făcut public marți, 12 aprilie, iar răspunsurile vor fi trimise la adresa de email [email protected]
Finaliștii vor fi anunțați în data de 30 aprilie pentru a pregăti un memoriu în baza unei a doua spețe pentru cea de-a doua etapă.

FAZA IN IUDICIO – etapa finală va avea loc marți, 17 mai, în Amfiteatrul 2.
Concurenții se vor duela în pledoarii înviind vremurile demult apuse și aducând contemporaneității un strop din esența acelor timpuri.

Calendar

Concursul se va desfășura după următorul calendar:

 12 aprilie 2016- Publicarea primului set de spețe

24 aprilie 2016 – Termen-limită pentru depunerea memoriilor

25-29 aprilie 2016 – Evaluarea memoriilor

30 aprilie 2016 – Anunțarea finaliștilor și publicarea speței pentru finală

17 mai 2016 – Finala

Echipe formate din 2 studenți se pot înscrie până pe 24 aprilie la adresa de email [email protected], transmițând alături de numele și grupa lor memoriul de rezolvare pentru setul de spețe propus. După evaluarea memoriului, finaliștii vor fi anunțați în data de 30 aprilie, când vor primi și speța pentru finală.

Campania #citescAcasa

Pentru orice alte întrebări vă puteți adresa organizatorilor prin email la [email protected]

„Concursul de procese simulate de drept roman” la Facultatea de Drept, Universitatea din București (12 aprilie 2016 – 17 mai 2016) was last modified: aprilie 12th, 2016 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter