[UPDATE: Engleză juridică on-line cu sprijinul British Council România] Concursul de admitere la SNG – 20 mai 2018

27 iun. 2018
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 6.079

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 27 iunie 2018: Engleză juridică on-line la SNG cu sprijinul British Council România

Potrivit unui comunicat din data de 26 iunie 2018, Școala Națională de Grefieri anunță începerea unui nou curs de engleză juridică cu tema „English for Legal Purposes” – în forma învățământului la distanță, pentru promoția 2018 a cursanților SNG.

Conferintele Video Universul Juridic

Acest curs a fost inițiat în urmă cu 5 ani, grație parteneriatului semnat cu British Council România, care a pus la dispoziția SNG o serie de materiale de formare în domeniul limbii engleze juridice.

Aceste materiale au fost prelucrate de formatorii Școlii sub forma unui curs cu design educațional on-line, astfel încât cursul se va desfășura la distanță, pe platforma de eLearning a Școlii, http://instruire.grefieri.ro.

Cursul de engleză juridică, „English for Legal Purposes”, face parte din noua strategie de formare a SNG, orientată spre revalorizarea și restructurarea profesiei de grefier, prin dezvoltarea de abilități teoretice, practice dar și non-juridice, în vederea pregătirii grefierilor ca adevărați profesioniști ai dreptului.

Având în vedere contextul creat de rolul crescut al grefierului în derularea procedurilor de cooperare judiciară internațională, precum și tendința europeană actuală privind evoluția profesiei de grefier, activitatea de formare profesională a Școlii Naționale de Grefieri este în continuă dezvoltare prin îmbinarea căilor tradiționale cu noile formule educaționale și extinderea noilor tehnologii informaționale în toate segmentele formării.

Sursa informației


Update 14 iunie 2018: Clasificarea candidaților – după soluționarea contestațiilor la punctaj – la concursul de admitere la SNG

Potrivit unui anunț din data de 13 iunie 2018, Școala Națională de Grefieri a dat publicității tabelul de clasificare a candidaților participanți la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, desfășurat la data de 20 mai 2018.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare tabelul aferent clasificării candidaților după soluționarea contestațiilor la punctaj, astfel cum a fost publicat de către SNG:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 8 iunie 2018: Procesul-verbal de soluționare a contestației la barem în ceea ce privește concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, desfășurat la data de 20 mai 2018

Potrivit unui anunț din data de 8 iunie 2018, Școala Națională de Grefieri a dat publicității procesul-verbal de soluționare a contestației la barem în ceea ce privește concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, desfășurat la data de 20 mai 2018.

Astfel, potrivit art. 26 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea nr. 173 din 22 martie 2007 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificată și completată, în termen de 24 de ore de la afișarea baremului, candidații pot formula contestații la barem, care se soluționează de comisia de soluționare a contestațiilor în cel mult 24 de ore de la expirarea termenului de contestare. Baremul stabilit în urma soluționării contestațiilor constituie barem definitiv de corectare și se afișează pe pagina de internet a Școlii Naționale de Grefieri.

Totodată, având în vedere că, la data de 22 mai 2018, comisia de soluționare a contestațiilor a respins toate contestațiile la barem formulate, baremul de corectare la disciplina Procedură penală a devenit definitiv la data menționată. Pe cale de consecință, contestația care vizează un barem definitiv de corectare este inadmisibilă.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare documentul aferent procesului-verbal de soluționare a contestației la barem, astfel cum a fost publicat de către SNG:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 4 iunie 2018: Rezultatele concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri, desfășurat la data de 20 mai 2018

Potrivit unui anunț din data de 4 iunie 2018, Școala Națională de Grefieri a dat publicității tabelul cu rezultatele obținute de către candidați la concursul de admitere la SNG, desfășurat la data de 20 mai 2018.

Totodată, conform art. 28 alin. (1) din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 173/2007, modificată, candidații nemulțumiți de notele acordate la concurs pot depune contestații la tribunalele la care au depus cererile de înscriere în termen de 48 de ore de la data publicării rezultatelor pe pagina de internet a Școlii Naționale de Grefieri, pănă la data de 6 iunie 2018 inclusiv.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare documentul aferent rezultatelor obținute de către candidați, astfel cum a fost publicat de către SNG:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 18 mai 2018: Anun

Update 23 mai 2018: Procesele-verbale de soluționare a contestațiilor la barem în ceea ce privește concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri

Potrivit unui anunț din data de 22 mai 2018, Școala Națională de Grefieri a dat publicității procesele-verbale de soluționare a contestațiilor la barem în ceea ce privește concursul de admitere la SNG.

Totodată, se constată că au fost depuse și înregistrate de către 9 candidați, un număr de 10 contestații la barem, din care:

2 contestații la disciplina Procedură penală,
8 contestații la disciplina Procedură civilă,
0 contestații la disciplina Organizare judiciară.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta mai jos și:

procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la barem – Procedură Penală;
procesul-verbal de soluționare a contestațiilor la barem – Procedură civilă.

Sursa informației


Update 21 mai 2018: Baremele de corectare a probei scrise din cadrul concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri. Depunerea contestațiilor

Potrivit unui anunț din data de 20 mai 2018, Școala Națională de Grefieri a dat publicității baremele de corectare a probei scrise din cadrul concursului de admitere la SNG.

Totodată, conform art. 26 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea Plenului Superior al Magistraturii nr. 173/2007, cu modificările și completările ulterioare, baremele de corectare pot fi contestate în termen de 24 de ore afișare.

Contestațiile la barem se depun la Școala Națională de Grefieri, prin fax, la numărul 021/310.34.80.

Modelul privind contestația la barem poate fi descărcat de aici.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare documentul aferent baremului de corectare, astfel cum a fost publicat de către SNG:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 18 mai 2018: Anunțul privind desfășurarea probei scrise din cadrul Concursului de admitere la SNG 2018

Potrivit unui anunț al CSM, din data de 18 mai 2018, Consiliul a publicat anunțul privind desfășurarea probei scrise din cadrul Concursului de admitere la SNG.

Astfel, Concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri va avea loc în data de 20 mai 2018, la Universitatea „Nicolae Titulescu”, cu sediul în București, Calea Văcărești, nr. 185, sector 4.

Mijloace de transport:
– metrou – stația Timpuri Noi
– autobuzele 133, 312 și 323 – stația „Universitatea Creștina Dimitrie Cantemir”.


Sursa imaginii: Google Maps

(click pe imagine pentru detalii)

Concursul va începe la ora 10.00.

Accesul candidaților în sălile de concurs este permis între orele 8.30 – 9.30, numai pe baza actului de identitate (carte de identitate sau pașaport).

Pentru elaborarea lucrării scrise, candidații pot folosi numai cerneală sau pix cu pastă de culoare neagră.

Se interzice candidaților să dețină asupra lor, pe timpul desfășurării probei, ceas și orice surse de informare, precum și orice mijloace de comunicare. Încălcarea acestor dispoziții atrage eliminarea din concurs.

Listele cu repartizarea candidaților în săli se vor publica pe paginile de internet ale Consiliului Superior al Magistraturii și Școlii Naționale dc Grefieri și vor fi afișate pe ușile sălilor în carc se desfășoară proba.


Universul Juridic dorește să vină în sprijinul candidaților. Punem la dispoziția cititorilor noștri dornici de a-și testa cunoștințele generale juridice, o serie de grile, de dificultate medie la disciplinele Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal și Drept procesual penal.

👍Vezi aici mai multe detalii !


Astfel, a fost atașată respectivului anunț tabelul final cu candidații care îndeplinesc condițiile de participare la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri. Redăm în continuare conținutul acesteia, astfel cum a fost publicat de CSM.

 (Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

De asemenea, CSM a mai publicat și repartizarea în săli a candidaților. Redăm mai jos, conținutul respectivului document, astfel cum a fost publicat de Consiliu.

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Update 16 mai 2018: CSM a aprobat componența comisiilor de elaborare a subiectelor, corectare a lucrărilor scrise și de soluționare a contestațiilor la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri din data de 20 mai 2018

Potrivit Ordinii de zi soluționate a Ședinței Plenului CSM din data de 15 mai 2018, Consiliul a publicat Nota Direcției resurse umane nr. 154/26496/2018 privind componența comisiilor de elaborare a subiectelor, corectare a lucrărilor scrise și de soluționare a contestațiilor la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri din data de 20 mai 2018 (punctul 5 din Ordinea de zi soluționată).

Cu privire la soluția dată de către Consiliu, se menționează faptul că Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat componența comisiilor de elaborare a subiectelor, corectare a lucrărilor scrise și de soluționare a contestațiilor la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri din data de 20 mai 2018.

Deciziile au fost luate cu unanimitate, după caz, majoritate. La comisia de corectare la materia procedură civilă un membru CSM s-a abținut de la exprimarea votului.

De asemenea, potrivit punctului 16 din Ordinea de zi soluționată, CSM a aprobat Planul de învățământ al Școlii Naționale de Grefieri, pentru formarea inițială, pentru anul 2018, disciplinele, numărul total de ore alocat, forma de desfășurare și modalitatea de evaluare a acestor, astfel cum sunt prezentate în Anexa nr. 1 – Planul de învățământ – specializarea grefieri cu studii superioare juridice pentru instanțe și Anexa nr. 2 – Planul de învățământ – specializarea grefieri cu studii superioare juridice pentru parchete. (majoritate: 14 BV-DA, 1 BV- NU).

Sursa informației


Update 10 mai 2018: Tabelul cu candidații care îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri

Potrivit unui comunicat din data de 9 mai 2018, CSM a publicat tabelul cu candidații care îndeplinesc condițiile legale de participare la concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri. 

Redăm mai jos conținutul respectivelor liste, astfel cum a fost publicat de către CSM.

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației


Concursul de admitere la SNG – 20 mai 2018

Potrivit unui anunț, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Școala Națională de Grefieri, organizează la București, la data de 20 mai 2018, concurs de admitere la Școala Națională de Grefieri pentru ocuparea unui număr de 82 locuri de grefier cu studii superioare juridice, în condițiile prevăzute de Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, cu modificările și completările ulterioare și de Regulamentul privind concursul de admitere la Școala Națională de Grefieri, aprobat prin Hotărârea nr. 173/22.03.2007 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, modificată și completată.

Astfel, din cele 82 de locuri scoase la concurs, 70 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instanțele judecătorești, în măsura în care va fi aprobat Memorandumul, iar 12 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante la parchete.

Concursul se organizează la nivel național, iar durata cursurilor este de 6 luni.

Se pot înscrie la concurs persoanele care îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 3 din Regulamentul mai sus precizat, respectiv:

– au cetățenie română,
– domiciliul în România și capacitate deplină de exercițiu;
– nu au antecedente penale;
– nu au cazier fiscal și se bucură de o bună reputație;
– cunosc limba română;
– sunt apte din punct de vedere medical pentru exercitarea funcției și au studii superioare juridice.

În conformitate cu dispozițiile art. 22 din Regulament, examinarea candidaților se face prin susținerea unei probe scrise la următoarele discipline: procedură penală, procedură civilă, organizare judiciară.

Înscrierea candidaților la concurs se va face la tribunalele în a căror rază teritorială domiciliază candidații, până la data de 10 aprilie 2018, inclusiv, conform calendarului de desfășurare a concursului aprobat.

Dosarul de înscriere va cuprinde cererea tipizată, la care se vor anexa documentele prevăzute de art. 8 alin. (2) din Regulament, respectiv:

– actul de identitate (copie);
– diploma de studii superioare (copie);
– certificatul de cazier judiciar (original);
– certificatul de cazier fiscal (original);
– curriculum vitae;
– două fotografii color 2/3 cm;
– adeverință medicală din care să rezulte aptitudinea candidatului de a exercita profesia de grefier;
– chitanța de achitare a taxei de înscriere la concurs.

Pentru înscrierea și participarea la concurs, candidații urmează să achite o taxă de 550 lei. Conform art. 7 alin. (2) din Regulament, taxa se plătește la casieria tribunalului la care se face înscrierea.

Pentru mai multe detalii, redăm în continuare tematica și bibliografia aferente concursului, astfel cum au fost publicate de către CSM:

(Pentru a vedea documentul, vă rugăm dați refresh)

Sursa informației

[UPDATE: Engleză juridică on-line cu sprijinul British Council România] Concursul de admitere la SNG – 20 mai 2018 was last modified: iunie 27th, 2018 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter