[UPDATE: Repartizarea pe post a candidaților declarați admiși] Concurs pentru ocuparea posturilor de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din Ministerul Justiției și Institutul Național de Criminologie

30 iul. 2018
Vizualizari: 3474
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 iulie 2018: Repartizarea pe post a candidaților declarați admiși la concursul pentru ocuparea a 31 posturi de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii, judecătorilor și procurorilor din cadrul Ministerului Justiției și Institutului Național de Criminologie

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial (www.just.ro), în data de 30 iulie 2018, sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut loc repartizarea pe post a candidaților declarați admiși la concursul pentru ocuparea a 31 posturi de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii, judecătorilor și procurorilor din cadrul Ministerului Justiției și Institutului Național de Criminologie, sesiunea martie-iulie 2018.

Totodată, la întrunire au participat și doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat; doamna Corina Ghizdavu, director – Direcția Resurse Umane; doamna Melania Florescu, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor – Direcția Resurse Umane; doamna Iuliana Dinu, ofițer – Direcția Resurse Umane și doamna Tamara Harez, consilier – Direcția Resurse Umane.

Sursa informației


Update 13 aprilie 2018: Suplimentarea numărului de posturi la concursul organizat, în perioada martie-iulie 2018, pentru ocuparea unor posturi de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justiției și Institutului Național de Criminologie

Potrivit unui anunț din data de 13 aprilie 2018, Ministerul Justiției a dat publicității detalii privind suplimentarea numărului de posturi la concursul organizat, în perioada martie-iulie 2018, pentru ocuparea unor posturi de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din aparatul propriu al Ministerului Justiției și Institutului Național de Criminologie.

Astfel, prin Memorandumul cu tema: „Aprobarea organizării concursurilor/examenelor pentru ocuparea posturilor vacante din aparatul propriu de lucru al Ministerului Justiției”, aprobat în ședința Guvernului din data de 29 martie 2018, s-a aprobat organizarea concursurilor pentru ocuparea unor posturi vacante din aparatul propriu al Ministerului Justiției.

Vezi și Aprobarea Regulamentului pentru ocuparea, prin concurs, a posturilor de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din Ministerul Justiției și Institutul Național de Criminologie (OMJ nr. 666/2018)

Totodată, având în vedere cele cuprinse în acest Memorandum, numărul de posturi la concursul organizat, în perioada martie-iulie 2018, de Ministerul Justiției, pentru ocuparea unor posturi de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii, judecătorilor și procurorilor, se suplimentează cu 5 posturi, repartizate astfel:

– în cadrul Ministerului Justiției:

• Direcția elaborare acte normative – 2 posturi;
• Direcția avizare acte normative – 2 posturi;
• Serviciul profesii juridice conexe – 1 post.

Sursa informației


Concurs pentru ocuparea posturilor de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din Ministerul Justiției și Institutul Național de Criminologie

Potrivit unui anunț din data de 23 martie 2018, Ministerul Justiției organizează, în perioada martie-iulie 2018, în conformitate cu dispozițiile Regulamentului pentru ocuparea, prin concurs, a posturilor de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din Ministerul Justiției și Institutul Național de Criminologie, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 666/C/2018, concurs pentru ocuparea unor posturi de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat, potrivit legii, judecătorilor și procurorilor, astfel:

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

I. în cadrul Ministerului Justiției;
II. în cadrul Institutului Național de Criminologie, organ de specialitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Justiției.

Numărul de posturi vacante este 26, repartizate după cum urmează:

I. în cadrul Ministerului Justiției (19 de posturi):

• Direcția elaborare acte normative – 4 posturi;
• Direcția avizare acte normative – 8 posturi;
• Direcția contencios – 1 post;
• Serviciul profesii juridice conexe – 2 posturi;
• Direcția afaceri europene și drepturile omului – 4 posturi.

II. în cadrul Institutului Național de Criminologie7 posturi.

Ministerul Justiției organizează, până la operaționalizarea Institutului Național de Criminologie, concursul pentru ocuparea posturilor vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor din cadrul acestuia, potrivit dispozițiilor Regulamentului pentru ocuparea, prin concurs, a posturilor de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din Ministerul justiției și Institutul Național de Criminologie, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 666/C/2018.

Astfel, repartizarea candidaților declarați admiși pentru Institutul Național de Criminologie se realizează potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din Regulamentul mai sus menționat, în mod centralizat pentru Ministerul Justiției și Institutul Național de Criminologie.

Concursul constă în susținerea următoarelor probe:

• o probă orală de verificare a cunoștințelor de limbă străină, eliminatorie, la alegere între limba engleză sau franceză;
• o probă scrisă pentru verificarea cunoștințelor teoretice;
• un interviu.

Proba de verificare a cunoștințelor de limbă străină se susține oral. Proba se notează cu „Admis” sau „Respins”. Rezultatele probei se afișează la sediul Ministerului Justiției și pe pagina de internet a instituției, în termen de cel mult două zile lucrătoare de la susținerea probei.Rezultatele probei de verificare a cunoștințelor de limbă străină nu se contestă.

Candidații vor susține proba scrisă de verificare a cunoștințelor teoretice la următoarele discipline: Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal și Drept procesual penal. Verificarea cunoștințelor teoretice are loc pe parcursul unei singure zile.

Modalitatea de testare în cadrul probei scrise de verificare a cunoștințelor teoretice este de tip test-grilă care conține 100 de întrebări, fiecare întrebare având trei variante de răspuns, una singură fiind corectă. Pentru fiecare disciplină de concurs, testul-grilă cuprinde câte 25 de întrebări.

Baremul de notare a probei de verificare a cunoștințelor teoretice se afișează la centrul/centrele de concurs după încheierea probei de concurs și se publică pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

În termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la afișarea baremului, candidații pot depune contestație cu privire la acesta, la secretariatul compartimentului de resurse umane din Ministerul Justiției.

Baremul definitiv stabilit în urma soluționării contestațiilor se publică pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Candidații declarați admiși la proba scrisă de verificare a cunoștințelor teoretice vor susține un interviu. Planul de interviu va conține elemente care să evidențieze în persoana candidatului abilitățile de comunicare, factorii care motivează sau demotivează candidatul, gândirea sintetică, rezistența la stres, comportamentul în situațiile de criză.

Rezultatele interviului nu pot fi contestate.

Verificarea îndeplinirii condiției bunei reputații și a condiției de a fi apt din punct de vedere medical și psihologic pentru exercitarea funcției se realizează după afișarea rezultatelor probelor de concurs, doar în privința candidaților declarați admiși la acestea.

Candidații care nu se bucură de o bună reputație, precum și cei inapți din punct de vedere medical sau psihologic pentru exercitarea funcției sunt declarați respinși.

Probă orală de verificare a cunoștințelor de limbă străină se susține, la alegere, între limba engleză și limba franceză, nivel mediu spre avansat.

Proba orală de verificare a cunoștințelor de limbă străină este eliminatorie.

Probă orală de verificare a cunoștințelor de limbă străină, eliminatorie, la alegere între limba engleză sau franceză se susține în data de 4 iunie 2018.

Datele la care se vor susține proba de verificare a cunoștințelor teoretice și proba interviului vor fi comunicate ulterior prin afișare la sediul Ministerului Justiției și pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Probele se vor desfășura în București. Locația va fi anunțată cu cel puțin 3 zile înainte de desfășurarea fiecărei probe de concurs, prin afișare la sediul Ministerului Justiției și pe pagina de internet a Ministerului Justiției.

Cererea pentru înscrierea la concurs împreună cu documentele prevăzute la art. 2 alin. (1) din Regulamentul privind ocuparea, prin concurs, a posturilor de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din Ministerul Justiției și Institutul Național de Criminologie, aprobat prin Ordinul ministrului justiției nr. 666/C/2018, se va face în perioada 26 martie 2018 – 2 mai 2018, până la ora 16.00, la sediul Ministerului Justiției, str. Apolodor nr. 17, Sector 5, București – Direcția resurse umane, etajul 2, camera 6, după următorul program:

• luni-joi – 9.00-17.00;
• vineri – 9.00-14.00.

Fiecare candidat trebuie să îndeplinească condițiile prevăzute la art. 14 alin. (2) lit. a)-e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cerințe specifice: cunoștințe operare PC, nivel mediu: Microsoft Office Word, Excel, Internet Explorer.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină următoarele documente:

a) copie a actului de identitate;

b) copie a certificatului de căsătorie sau a altor acte, în cazul în care numele de pe actele de studii este diferit de cel de pe actul de identitate;

c) copie a diplomei de licență și a foii matricole a anilor de studii;

d) curriculum vitae (în format european);

e) copie a carnetului de muncă sau adeverințe doveditoare ale vechimii în specialitate, după caz;

f) declarație pe proprie răspundere privind conformitatea cu originalul copiilor actelor cerute la lit. a)-c) și e);

g) chitanța de plată a taxei de înscriere;

h) certificatul de cazier fiscal;

i) declarația pe propria răspundere privind lipsa antecedentelor penale;

j) certificatul de cazier judiciar, în cazul în care candidații nu nu își dau consimțământul expres pentru solicitarea extrasului de cazier judiciar de către Ministerul Justiției;

k) orice alte documente din care să rezulte îndeplinirea condițiilor specifice, după caz.

Candidații vor prezenta și originalul documentelor depuse în copie la dosarul de înscriere pentru verificarea conformității acestor copii cu originalul.

Candidații sunt rugați să acorde atenție dispozițiilor legale privind actele ce trebuie depuse la dosarul de înscriere, atât sub aspectul conținutului, care atestă îndeplinirea condițiilor legale, cât și al formei cerute actului (original/copie legalizată/copie, după caz).

De asemenea, candidații urmează să depună actele în dosarul de înscriere în ordinea expusă în prezentul anunț.

Rezultatele verificării dosarelor de înscriere la concurs se afișează la sediul Ministerului Justiției și pe pagina de internet a acestuia, la data de 8 mai 2018.

Cuantumul taxei de concurs este de 400 lei și se achită la casieria Ministerului Justiției, la etajul 2, camera 19 sau în contul IBAN nr. RO86 TREZ 7002 0E33 0500 XXXX, deschis la Activitatea de Trezorerie și Contabilitate Publica a Municipiului Bucuresti, CUI 4265841.

Programul de lucru cu publicul al casieriei Ministerului Justiției este următorul:

• Luni-joi: 9.00-10.30 și 14.00-17.00;
• Vineri: 9.00-10.30.

Informații suplimentare se pot obține la telefon: 037/204.11.82 sau 037/204.11.66.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta mai jos și:

– Prezentarea generală a posturilor din cadrul Ministerului Justiției;
Prezentarea generală a posturilor din cadrul Institutului Național de Criminologie;
Cerere de înscriere;
Curriculum vitae (în format european);
Regulament de concurs (OMJ nr. 666/C/2018);
Declarație lipsa antecedentelor penale;
– Declarație conform cu originalul pentru documentele depuse în copie;
Consimțământ;
Tematica.

Sursa informației

 

[UPDATE: Repartizarea pe post a candidaților declarați admiși] Concurs pentru ocuparea posturilor de execuție vacante de personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, din Ministerul Justiției și Institutul Național de Criminologie was last modified: iulie 30th, 2018 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: