Concluzia autopsiilor: infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor

2 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 501

După cum știm, Guvernul a prelungit starea de alertă până pe data de 16 iulie. Totodată, Executivul a anunțat și lansarea unui Plan de relansare economică, prezentat pe larg de Adevărul.

„Planul de relansare economică anunțat de Guvern vine cu investiții uriașe în infrastructura de transport, sănătate, educație și energie, dar prevede, de asemenea, măsuri de sprijin pentru repornirea companiilor afectate de criza coronavirus și pentru susținerea angajaților”, notează Adevărul.

Unele dintre granturile oferite de Guvern beneficiază de alocații substanțiale, după cum arată Adevărul.

„Granturi de sprijin pentru repornirea întreprinderilor, capital de lucru și investiții: Granturi de sprijin pentru microîntreprinderi – Buget: 100 mil. euro; Schema de ajutor pentru activități de comerț și servicii afectate de Covid-19 – Buget: 160 mil. lei; Capital de lucru pentru repornirea activităților economice pentru IMM-uri – Buget: 350 mil. euro; Granturi pentru investiții și pentru reconversia economică a IMM-urilor – Buget: 550 mil. euro; Programe de finanțare nerambursabilă pentru creșterea competitivității IMM-urilor: Granturi pentru investiții pentru microîntreprinderi – Buget alocat: 117 mil. euro; Granturi pentru creșterea competitivității IMM-urilor prin alocarea suplimentară de fonduri prin Programul Operațional Regional – Buget (alocare inițială și supracontractare): 450 mil. Euro”, iată doar câteva dintre direcțiile finanțate de Guvern, prin programul menționat, așa cum sunt prezentate în Adevărul.

Presa mai scrie că proiectul de lege referitor la desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), depus în luna mai de către USR, a fost respins, marți, în Camera Deputaților.

„Această Secție Specială ar fi trebuit de mult desființată. Ea a fost concepută în laboratoarele lui Liviu Dragnea și ale PSD-ului într-o vreme în care acest partid a încercat să submineze justiția, prin crearea unor mecanisme de control, lucru care a atras critici vehemente din partea organismelor europene care au criticat SIIJ în termeni foarte duri. Și magistrații susțin că secția este un instrument de subminare a puterii judecătorești. Această secție nu mai are viață lungă. Pretextele care au fost invocate, cum că nu există o fundamentare suficientă pentru o astfel de propunere, sunt derizorii. Ce fundamentare mai bună putem avea decât aceea de a observa că primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce obstrucționarea candidaturii procurorului șef DNA la funcția de procuror șef european. Este clar că marea majoritate a dosarelor de care s-a ocupat această secție au fost cele care să-i apere pe unii dintre politicieni implicați în dosare penale”, arată deputatul USR Stelian Ion, inițiatorul proiectului legislative, notează News.ro.

„Potrivit USR, proiectul de desființare a instituției ține cont de cerințele organismelor europene, precum GRECO, Comisia Europeană și Comisia de la Veneția, care cer desființarea structurii deoarece reprezintă «o anomalie»”, mai arată News.ro.

Știrile Transilvaniei scrie despre rezultatele autopsiilor pacienților uciși de COVID, așa cum au fost ele prezentate de Digi24.

„Infecția cu SARS-CoV-2 nu alege. Poveștile inițiale, că sunt doar persoanele foarte vârstnice sau foarte bolnave afectate, asta a fost o poveste. Am făcut mai multe autopsii. Au fost pacienți cu stare de sănătate absolut bună. Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului”, a declarat profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, notează Știrile Transilvaniei.

În timp ce în întreaga Europă se iau măsuri de relaxare epidemiologică, consilierul Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, avertizează că noul virus din China, care se transmite la porci, are caracteristicile gripei AH1N1 din 2009 și ale gripei spaniole din 1918, pandemie care a ucis între 30 și 50 de milioane de oameni.

„Noul virus, denumit de oamenii de știință, G4 EA H1N1, nu a infectat oamenii, dar Fauci consideră că are această capacitate de reasortare. Gripa porcină a izbucnit în Mexic în anul 2009 și a infectat 60,8 milioane de oameni în SUA și aproximativ 700 de milioane la nivel mondial. Se estimează că au murit între 151.000 și 575.000 de oameni la nivel mondial”, relatează Fanatik.

Seară frumoasă!

Concluzia autopsiilor: infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor was last modified: iulie 2nd, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter