Concediere. Plăţi compensatorii la concediere. Restituire sume nedatorate. Anularea concedierii (art. 256 C. mun.)

2 feb. 2016
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1516
  • Codul muncii: art. 256

La data acordării acestor salarii compensatorii, anume, data concedierii pârâtului din motive neimputabile acestuia, plata a fost datorată.
A devenit însă nedatorată la momentul la care a fost anulată decizia de concediere, în raport de principiul repunerii părților în situația anterioară, prin desființarea măsurilor luate în baza actului nul. O atare măsură a fost și cea a acordării salariilor litigioase, fiind deci legitimă restituirea acestora în condițiile în care concedierea a fost anulată.

(C. Ap. Cluj, S. I civ., dec. nr. 1826/R din 16 aprilie 2013)

Brînduşa Vartolomei
Avocat, Baroul Bucureşti

Soluţia Curţii de apel Cluj este corectă: achitarea plăţilor compensatorii la data concedierii colective este, întru-totul, legală. Dacă, însă, concedierea colectivă a fost anulată de instanţa judecătorească din cauza nelegalităţii sale, repunerea părţilor în situaţia anterioară impune restituirea plăţilor compensatorii în cauză cu titlu de plăţi nedatorate [potrivit art. 256 alin. (1) C. mun.].

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Concediere. Plăți compensatorii la concediere. Restituire sume nedatorate. Anularea concedierii (art. 256 C. mun.) was last modified: februarie 2nd, 2016 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.