Comunicatul CSM privind corectitudinea desfășurării concursului de admitere la INM

13 oct. 2015
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1395

Despre

  • Afirmațiile privind posibilitatea admiterii la INM prin săvârșirea unor fapte penale
  • Metodologia privind organizarea și desfășurarea probei interviului
  • Încrederea publică și a candidaților în corectitudinea desfășurării concursului de admitere la INM

CSM a publicat un comunicat de presă prin care apără corectitudinea desfășurării concursului de admitere la INM în fața unor afirmații lansate în spațiul public al unor publicații si posturi TV în legătură cu posibilitatea admiterii la INM prin săvârșirea unor fapte penale. Vă redăm, în continuare, comunicatul de presă publicat de Consiliu:

„Având în vedere lansarea în spațiul public, prin intermediul unor publicații centrale și locale precum și posturi TV a unor afirmații în legătură cu proba interviului din cadrul Concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, sesiunea august – octombrie 2015, Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass-Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii și Biroul de Relații Publice din cadrul Institutului Național al Magistraturii sunt abilitate să comunice următoarele:

Admiterea la Institutul Național al Magistraturii se face cu respectarea principiilor transparenței și egalității, exclusiv pe bază de concurs, conform art. 14 alin (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Metodologia privind organizarea și desfășurarea probei interviului din cadrul concursului de admitere la INM a fost publicată pe paginile web ale CSM www.csm1909.ro și INM www.inm-lex.ro la data de 30 iunie 2015, odată cu publicarea anunțului privind organizarea acestui concurs și are la bază Regulamentul privind concursul de admitere și examenul de absolvire a Institutului Național al Magistraturii.

În cadrul probei interviului, procedura de admitere la INM urmărește o selecție a candidaților care să permită cea mai bună prognoză în ceea ce privește adecvarea, eficiența și abilitățile necesare unui magistrat.

Proba interviului la concursul de admitere la INM constituie cea de-a treia probă a acestui concurs și constă în elaborarea în scris a unei analize cu privire la subiectul extras de către candidat, susținerea orală a acestuia și analiza orală a unei spețe cu elemente de etică specifice profesiei.

Campanie Craciun UJmag 2020

Ca și primele două probe – de verificare a cunoștințelor de drept și, respectiv, de verificare a raționamentului logic – și proba interviului este una eliminatorie, fiind declarați admiși candidații care au obținut nota minimă 7. Această probă distinctă are o pondere de 25% în nota finală obținută la concurs, calculată ca sumă a notelor acordate în cele două etape, în care nota obținută în prima etapă (testul grilă de verificarea a cunoștințelor juridice și testul grilă de verificare a raționamentului logic) are o pondere de 75%.

Concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii se află în curs de desfășurare, toate sesizările formulate în legătură cu acesta urmând a fi avute în vedere în cadrul procedurii de analizare a rezultatelor concursului de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Până la momentul validării concursului, orice speculații în legătură cu modul de desfășurare a acestuia sunt neavenite și pot afecta încrederea publică și a candidaților în corectitudinea desfășurării unuia dintre cele mai prestigioase concursuri la nivel național, dar și credibilitatea instituțiilor implicate în organizarea acestuia – Consiliul Superior al Magistraturii și Institutul Național al Magistraturii.

Afirmațiile privind posibilitatea admiterii la INM prin săvârșirea unor fapte penale sunt extrem de grave, sens în care toate persoanele care au cunoștință despre eventuale astfel de fapte pot sesiza, în condițiile legii, organele penale competente”.

Sursa informației este CSM (www.csm1909.ro).

👍Vezi și: Rezultate INM 2015

👍Vezi și: Rezultate magistratură 2015

Comunicatul CSM privind corectitudinea desfășurării concursului de admitere la INM was last modified: octombrie 13th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter