[Rezultatele] Competiția internațională THEMIS 2015 – Marea Finală

2 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2956

Despre

  • A X-a ediție a competiției internaționale THEMIS
  • Marea Finală: 28 octombrie 2015
  • Gazda: INM
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 octombrie 2015: Rezultatele

Câștigătoarea celei de a zecea ediții a Competiției Themis a fost desemnată o echipă a Franței (compusă din Louise Chretien, Arthur De Peretti-Schlomoff, Yoann Viguier și coordonată de dna. formator Emmanuelle Leboucher-Caberguenne).

Pe locul al doilea s-a clasat o echipă a Italiei (compusă din Fabrizio Alessandria, Mario Bendoni și coordonată de dna. formator Gabriella Cappello), iar pe cea de a treia poziție s-a situat echipa Poloniei (compusă din Jakub Petkiewicz, Sylwia Rajczyk-zys, Klaudia Piatkiewicz și coordonată de dl. formator Artur Ozimek), a anunțat INM.

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

INM găzduiește, în perioada 26-28 octombrie 2015, Marea Finală a celei de a X-a Ediții, aniversare, a THEMIS, competiție internațională organizată de Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (REFJ/EJTN).

În Marea Finală din acest an participă cele opt echipe calificate în urma Semi-Finalelor, provenind din următoarele state: Franța, Italia, Polonia, România.

Lucrările se desfășoară în prezența unui Mare Juriu alcătuit din cinci profesioniști în domeniul de specialitate al acestei ultime etape, a cărei temă este Dreptul la un proces echitabil (Art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE și Art. 6 din CEDO). Cei cinci membri ai Marelui Juriu au fost desemnați în acest scop de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (REFJ/EJTN).

La data de 28 octombrie 2015, ultima zi a competiției, vor avea loc ceremonia de celebrare a celor 10 ani de existență a THEMIS și ceremonia de premiere.

Găzduirea de către INM a Marii Finale a THEMIS din acest an este o consecință a câștigării ediției anterioare, derulate în anul 2014, de către o echipă română de auditori de justiție.

Aflată la cea de a zecea ediție, THEMIS reprezintă în prezent una dintre principalele activități de formare inițială derulate de către Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (REFJ/EJTN), fiind adresată viitorilor judecători și procurori europeni.

Încă de la debutul său, din anul 2006, THEMIS a demonstrat constant utilitatea formării viitorilor judecători și procurori în domeniile competiției: cooperare judiciară internațională în materie civilă, respectiv penală, protecția europeană a drepturilor omului, etică și conduită profesionale.

Themis este în mitologia greacă zeița dreptății; ea poartă în toate reprezentările sale balanța dreptății. Este fiica zeităților Uranus și Gaia, adică a cerului și a pămîntului. „Themis” înseamnă „legea naturii” și era considerată personificarea ordinii divine, a legii și a obiceiurilor.

Sursa informației este INM (www.inm-lex.ro).

👍Vezi și: Calificarea echipei României în finala Concursului Școlilor de magistratură din Europa – THEMIS, Ediția a X-a

[Rezultatele] Competiția internațională THEMIS 2015 – Marea Finală was last modified: noiembrie 2nd, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.