Comisia Europeană. Timișoara preia titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023

9 ian. 2023
Vizualizari: 137

Comisia Europeană informează despre preluarea, de către Timișoara, a titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria).

Acestea se alătură celor peste 60 de orașe selectate în anii precedenți, atât din întreaga UE, cât și din afara acesteia. Pe parcursul anului 2023, noile Capitale Europene ale Culturii vor celebra deținerea acestui titlu prin evenimente, expoziții și spectacole.

Pentru a marca această ocazie, pe 9 ianuarie, vicepreședintele Comisiei Europene va participa la un eveniment de predare a titlului la Muzeul Acropole din Atena, în cadrul căruia se va citi o declarație scrisă de comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Evenimentul va constitui, de asemenea, o ocazie de a trece în revistă anul care a trecut și de a sărbători capitalele culturii din 2022, Esch-sur-Alzette (Luxemburg), Kaunas (Lituania) și Novi Sad (Serbia).

Prin titlul de Capitală Europeană a Culturii se demonstrează bogăția și diversitatea culturilor din Europa, se stimulează turismul durabil și se promovează dezvoltarea orașelor prin cultură. De asemenea, titlul are un impact social și economic pozitiv pe termen lung atât pentru orașe, cât și pentru regiunile învecinate. Pentru a fi selectate, orașele au trebuit să elaboreze un program cultural cu o puternică dimensiune europeană, care să promoveze implicarea activă a locuitorilor și a comunităților lor.

Sursa informației

Vezi și Comisia Europeană. Cea de-a 35-a aniversare a programului Erasmus+

 

Comisia Europeană. Timișoara preia titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2023 was last modified: ianuarie 9th, 2023 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: