Comisia Europeană. România și Croația trebuie să aplice corect normele UE în materia securității aprovizionării cu gaze naturale

19 feb. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 41

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială (ec.europa.eu), Comisia Europeană a emis avize motivate României și Croației pentru nerespectarea anumitor dispoziții ale Regulamentului privind securitatea aprovizionării cu gaze naturale, în special în ceea ce privește obligațiile de notificare și aplicarea mecanismului de solidaritate.

Astfel, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE, iar aceste decizii au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Fiind necesare evaluări ale riscurilor, planuri de acțiune preventive și planuri de urgență, Comisia monitorizează îndeaproape punerea în aplicare a regulamentului în toate statele membre, inclusiv eforturile de punere în aplicare a mecanismului de solidaritate. În acest sens, în mai 2020, Comisia a trimis României și Croației membre scrisori de punere în întârziere, dar acestea nu și-au prezentat planurile.

În prezent, cele două state au la dispoziție două luni pentru a răspunde Comisiei, ia în caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Model orientativ suplimentar privind ajutoarele de stat pentru sprijinirea capacităților de cloud în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență

Comisia Europeană. România și Croația trebuie să aplice corect normele UE în materia securității aprovizionării cu gaze naturale was last modified: februarie 19th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter