Comisia Europeană. Raportul de evaluare al Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD)

25 iun. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 153

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (ec.europa.eu), Comisia Europeană a publicat miercuri, 24 iunie, un raport de evaluare referitor la Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD).

Astfel, conform raportului, RGPD și-a îndeplinit majoritatea obiectivelor, îndeosebi prin faptul că le-a oferit cetățenilor un set de drepturi opozabile și a creat un nou sistem european de guvernanță și de asigurare a respectării legii. 

De asemenea, au fost înregistrate noi progrese în ceea ce privește armonizarea între statele membre, iar întreprinderile au dezvoltat o cultură a respectării normelor și utilizează tot mai mult ca avantaj competitiv faptul că asigură o protecție solidă a datelor.

Totodată, în Raport este cuprinsă și o listă de acțiuni, prin implementarea cărora se poate facilita și mai mult aplicarea RGPD, în special în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii, în vederea promovării și a dezvoltării unei veritabile culturi europene în materie de protecție a datelor.

Redăm, în continuare, principalele constatări ale examinării RGPD: 

– Cetățenii au la dispoziție mai multe pârghii și sunt conștienți de drepturile lor;

– Normele privind protecția datelor sunt adaptate erei digitale;

– Autoritățile pentru protecția datelor recurg la competențele lor corective sporite;

– Autoritățile pentru protecția datelor colaborează în cadrul Comitetului european pentru protecția datelor (CEPD), dar se mai pot aduce îmbunătățiri:

– Recomandări și orientări emise de autoritățile pentru protecția datelor;

– Valorificarea întregului potențial al transferurilor internaționale de date;

– Promovarea cooperării internaționale.

 

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
Comisia Europeană. Raportul de evaluare al Regulamentului general privind protecția datelor (RGPD) was last modified: iunie 25th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter