Comisia Europeană. Rapoartele vizând punerea în aplicare a normelor UE privind drepturile victimelor și ordinul european de protecție

19 mai 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 67

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit paginii oficiale (ec.europa.eu), Comisia Europeană a publicat un comunicat prin intermediul căruia informează despre concluziile rapoartelor privind punerea în aplicare a Directivei privind drepturile victimelor și a Directivei privind ordinul european de protecție.

Astfel, în temeiul acestor directive, victimele criminalității au dreptul la protecție, sprijin și la accesul la justiție, dar și la protecție extinsă atunci când călătoresc sau se mută în alte țări din Uniune, în baza Ordinului European de Protecție (OEP).

Cu toate acestea, rapoartele au arătat că majoritatea statelor membre au întâmpinat dificultăți în punerea în aplicare a unor drepturi esențiale ale victimelor, iar OEP au fost utilizate rar,  în principal din cauza carenței de informare, dar și din cauza lipsei mecanismelor naționale de protecție.

 

Pentru comunicatul intregral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Orientări privind reluarea în siguranță a călătoriilor și relansarea sectorului turismului

Comisia Europeană. Rapoartele vizând punerea în aplicare a normelor UE privind drepturile victimelor și ordinul european de protecție was last modified: mai 19th, 2020 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter