Comisia Europeană propune o perioadă standard de acceptare a certificatelor de vaccinare de 9 luni de la seria de vaccinare primară

26 nov. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 132

Comisia Europeană a propus actualizarea normelor referitoare la coordonarea liberei circulații în condiții de siguranță în Uniunea Europeană, instituite ca răspuns la pandemia de COVID-19.

Astfel, Comisia a propus o abordare „personalizată” a măsurilor privind călătoriile și o perioadă standard de acceptare a certificatelor de vaccinare de 9 luni de la seria de vaccinare primară.

De asemenea, perioada de 9 luni ia în considerare orientările oferite de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) privind administrarea dozelor de rapel după o perioadă de 6 luni și prevede o perioadă suplimentară de 3 luni pentru a se asigura faptul că campaniile naționale de vaccinare se pot adapta, iar cetățenii pot avea acces la dozele de rapel.

 Aceste actualizări se vor aplica începând cu 10 ianuarie 2022.

(Copyright foto: freepik)

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

Redăm, în continuare, principalele actualizări ale abordării comune propuse de Comisie:

− Concentrarea asupra unei „abordări personalizate”: o persoană care deține un certificat digital al UE privind COVID valabil nu ar trebui, în principiu, să fie supusă unor restricții suplimentare, cum ar fi testele sau carantina, indiferent de locul de plecare în UE.

− Valabilitatea standard a certificatelor de vaccinare: pentru a evita abordările divergente și perturbatoare, Comisia propune o perioadă standard de acceptare de 9 luni pentru certificatele de vaccinare eliberate după finalizarea seriei de vaccinare primară.

− Doze de rapel: până în prezent, nu există studii care să abordeze în mod expres eficacitatea dozelor de rapel în ceea ce privește transmiterea COVID-19 și, prin urmare, nu este posibil să se stabilească o perioadă de acceptare pentru dozele de rapel.

− Adaptarea hărții UE bazate pe codul de culori prin: combinarea cazurilor noi cu rata de vaccinare a unei regiuni.

− Derogări de la anumite măsuri privind călătoriile: ar trebui să se aplice navetiștilor transfrontalieri, copiilor cu vârsta sub 12 ani și călătorilor esențiali.

− Procedura simplificată de activare a „frânei de urgență”: procedura de urgență menită să întârzie răspândirea unor eventuale noi variante de COVID-19 sau să abordeze situații deosebit de grave ar trebui să fie simplificată și mai operațională.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană a lansat un pachet de recomandări pentru coordonarea politicilor economice din cadrul semestrului european 2022

Comisia Europeană propune o perioadă standard de acceptare a certificatelor de vaccinare de 9 luni de la seria de vaccinare primară was last modified: noiembrie 26th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter