Comisia Europeană. Primele obligațiuni cu impact social în cadrul Instrumentului SURE al UE

22 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 82
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Comisia Europeană (ec.europa.eu) a emis o obligațiune inaugurală cu impact social în valoare de 17 miliarde EUR, în cadrul Instrumentului SURE al Uniunii Europene, pentru a contribui la protejarea locurilor de muncă și la menținerea nivelului de ocupare a forței de muncă.

Astfel, emisiunea a constat în două obligațiuni, suma de 10 miliarde EUR fiind exigibilă pentru rambursare în octombrie 2030 și suma de 7 miliarde EUR fiind exigibilă pentru rambursare în 2040, iar datorită interesului ridicat, obligațiunile au fost supralicitate de peste 13 ori mai mult, ceea ce a determinat crearea unor condiții avantajoase în materie de stabilire a prețurilor pentru ambele obligațiuni.

De asemenea, prețul obligațiunii pe 10 ani a fost fixat la 3 puncte de bază peste ratele de swap intermediare și cel al obligațiunii pe 20 ani a fost fixat la 14 puncte de bază peste ratele de swap intermediare. Astfel, primele finale de emisiune nouă au fost estimate la 1 punct de bază pentru tranșa pe 10 ani și, respectiv, la 2 puncte de bază pentru tranșa pe 20 de ani.

Totodată, fondurile atrase vor fi transferate statelor membre beneficiare sub formă de împrumuturi, pentru a le ajuta să acopere costurile legate de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a unor măsuri similare, puse în aplicare ca răspuns la pandemie.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Cadrul european de combatere a încălcărilor drepturilor omului și a abuzurilor împotriva acestor drepturi

Comisia Europeană. Primele obligațiuni cu impact social în cadrul Instrumentului SURE al UE was last modified: octombrie 22nd, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter