Comisia Europeană. Orientări pentru a ajuta persoanele care fug din calea războiului să aibă acces la locuri de muncă, la formare și la învățarea în rândul adulților

15 iun. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 85

Comisia Europeană prezintă orientări pentru a ajuta persoanele care fug din calea războiului să aibă acces la locuri de muncă, la formare și la învățarea în rândul adulților.

Astfel, asigurarea unei integrări rapide și eficace pe piața muncii este importantă atât pentru comunitățile-gazdă, cât și pentru persoanele care fug din calea războiului, astfel încât acestea să-și refacă viața, să-și dezvolte în continuare competențele și, în cele din urmă, să sprijine reconstrucția Ucrainei.

În orientările publicate, Comisia invită statele membre:

Să pună la dispoziție informații privind sprijinul disponibil pentru persoanele care fug din calea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, cum ar fi orientarea profesională, consilierea și protecția împotriva discriminării. Aceasta se adaugă obligației legale existente de a informa persoanele cu privire la drepturile lor;

Să faciliteze integrarea pe piața muncii a beneficiarilor de protecție temporară și, după caz, a beneficiarilor de protecție adecvată în temeiul dreptului național, de exemplu, prin încurajarea persoanelor care sosesc în UE să se înregistreze la serviciile publice locale de ocupare a forței de muncă, acordarea de sprijin angajatorilor care angajează persoane care fug din calea războiului și de indemnizații pentru crearea de noi întreprinderi etc.

De asemenea, statele membre sunt invitate să își continue eforturile de sprijinire a persoanelor care fug din calea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și de facilitare a integrării acestora pe piața muncii, inclusiv prin folosirea în mod optim a sprijinului disponibil la nivelul UE. Comisia este pregătită să colaboreze cu autoritățile naționale și cu alte părți interesate relevante și va continua să ofere orientări ținând cont de evoluția situației.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

 

Sursa informației

📱 Vezi și Comisia Europeană. Primul festival al Noului Bauhaus European începe la Bruxelles și în toată Europa

Comisia Europeană. Orientări pentru a ajuta persoanele care fug din calea războiului să aibă acces la locuri de muncă, la formare și la învățarea în rândul adulților was last modified: iunie 15th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.