Comisia Europeană. O economie neutră climatic: Strategiile UE privind integrarea sistemelor energetice și pentru hidrogen

9 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 169
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială (ec.europa.eu), Comisia Europeană a publicat Strategiile UE privind integrarea sistemelor energetice și pentru hidrogen.

Astfel, aceste strategii prezintă o nouă agendă privind investițiile în energie curată, în conformitate cu pachetul de măsuri al Comisiei privind redresarea economică Next Generation EU și cu Pactul verde european, acestea având potențialul de a stimula redresarea economică în urma crizei COVID-19.

Strategia UE privind integrarea sistemului energetic va furniza cadrul pentru tranziția către o energie verde.

„Strategia se bazează pe trei piloni principali:

– În primul rând, un sistem energetic mai „circular”, având în centru eficiența energetică.

– În al doilea rând, o mai mare electrificare directă a sectoarelor de utilizare finală.

– Pentru sectoarele în care electrificarea este dificilă, strategia promovează combustibili mai puțin poluanți, inclusiv biocombustibili durabili și biogaz, precum și hidrogen regenerabil.”

Strategia UE privind hidrogenul abordează transformarea potențialului acestuia, prin investiții, reglementare, crearea de piețe și cercetare și inovare.

„Această tranziție treptată va necesita o abordare etapizată:

– În perioada 2020-2024, vom sprijini instalarea în UE a unei capacități de cel puțin 6 GW, produse de electrolizoare pentru hidrogenul regenerabil, precum și producția de până la 1 milion de tone de hidrogen regenerabil.

– În perioada 2025-2030, hidrogenul trebuie să devină o parte intrinsecă a sistemului nostru energetic integrat, cu o capacitate de cel puțin 40 GW generată de electrolizoarele pentru hidrogenul regenerabil și producerea a până la 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil în UE.

– Între 2030 și 2050, tehnologiile pe bază de hidrogen regenerabil ar trebui să ajungă la maturitate și să fie desfășurate la scară largă în toate sectoarele dificil de decarbonizat.”

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Previziunile economice de vară pentru România: contracție de 6% din PIB în 2020, o creștere de 4% pentru 2021

Comisia Europeană. O economie neutră climatic: Strategiile UE privind integrarea sistemelor energetice și pentru hidrogen was last modified: iulie 9th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter