Comisia Europeană. Noua strategie a Uniunii Europene pentru protejarea și refacerea pădurilor

19 iul. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 29

Comisia Europeană a adoptat o nouă Strategie a Uniunii Europene pentru păduri pentru anul 2030, o inițiativă emblematică din cadrul Pactului verde european ce își propune să refacă și să protejeze pădurile din UE.

În acest sens, Strategia pentru păduri stabilește o viziune și acțiuni concrete pentru creșterea cantității și calității pădurilor din UE și pentru consolidarea protejării, refacerii și rezilienței lor. Totodată, aceasta se angajează să protejeze cu strictețe pădurile primare și seculare, să refacă pădurile degradate și să asigure gestionarea lor durabilă, într-un mod care să mențină serviciile ecosistemice vitale pe care le oferă pădurile și de care depinde societatea.

De asemenea, Comisia a elaborat unele scheme de plată destinate proprietarilor și administratorilor pădurilor care furnizează servicii ecosistemice alternative, de exemplu prin menținerea intactă a unor părți ale pădurilor. Noua politică agricolă comună (PAC) va reprezenta o ocazie, printre altele, de a oferi un sprijin mai bine direcționat pentru silvicultori și pentru dezvoltarea durabilă a pădurilor.

Nu în ultimul rând, Strategia este însoțită de o foaie de parcurs pentru plantarea a trei miliarde de copaci suplimentari în întreaga Europă până în 2030, cu respectarea deplină a principiilor ecologice – copacul potrivit la locul potrivit pentru scopul potrivit.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Comisia Europeană. Infringement: României și altor 23 de state membre li se solicită respectarea Directivei privind asigurarea respectării aplicării directivei privind detașarea lucrătorilor

Comisia Europeană. Noua strategie a Uniunii Europene pentru protejarea și refacerea pădurilor was last modified: iulie 19th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter