Comisia Europeană. Lansarea unei noi generații de centre EUROPE DIRECT

5 mai 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 129

Comisia Europeană a lansat o nouă generație de centre EUROPE DIRECT, ce vor avea un mandat care va dura până la sfârșitul anului 2025. Cele peste 420 de centre vor aduce Uniunea Europeană, politicile și valorile acesteia în toate colțurile Europei.

Astfel, acestea vor stabili o legătură importantă între instituțiile UE și cetățeni, contribuind la explicarea modului în care Europa combate pandemia de COVID-19, stimulând redresarea economică prin intermediul programului NextGenerationEU și abordând tranziția verde și tranziția digitală.

De asemenea, centrele vor asigura informarea oportună și obiectivă cu privire la chestiunile europene și vor depune eforturi pentru a interacționa cu cetățenii cu privire la chestiuni legate de starea și de viitorul Uniunii Europene. Cetățenii pot contacta cel mai apropiat centru selectând pe hartă statul membru în care se află.

Totodată, noua generație de centre EUROPE DIRECT:

„1. va implica publicul în evenimente, dialoguri cu cetățenii și în diferite forme de interacțiune offline și online, în special în ceea ce privește Conferința privind viitorul Europei;

2. va pune la dispoziția mass-mediei și a multiplicatorilor de opinie locali conținut relevant privind politicile și prioritățile UE și îi va implica în activitățile centrelor;

3. va ajuta Comisia să obțină o imagine de ansamblu a sensibilităților locale legate de politicile UE;

4. va promova cetățenia europeană activă în școli;

5. va promova coordonarea cu alte rețele ale UE prezente în regiuni, asigurându-le cetățenilor, organizațiilor sau companiilor accesul cu mai multă ușurință la destinațiile adecvate.”

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Consultare publică privind mobilitatea tinerilor voluntari în UE

Comisia Europeană. Lansarea unei noi generații de centre EUROPE DIRECT was last modified: mai 5th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.