Comisia Europeană. Grupul de experți privind combaterea dezinformării și promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare

13 oct. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 26

Conform paginii oficiale (www.ec.europa.eu), Comisia Europeană a prezentat, în mod oficial, ieri, 12 octombrie 2021, grupul de experți privind combaterea dezinformării și promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare.

Astfel, misiunea generală a grupului de experți este aceea de a contribui la pregătirea unor orientări practice pentru profesori și educatori referitoare la combaterea dezinformării și la promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare. Acestea vor duce la consolidarea obiectivului „Planului de acțiune pentru educația digitală” al Comisiei, care vizează să ofere excelență în educația digitală fiecărui elev din orice școală din întreaga Europă.

De asemenea, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret al UE a afirmat că „În prezent, gândirea critică și evaluarea calității informațiilor la care avem acces online sunt la fel de importante ca cititul și scrisulDorim să le oferim tinerilor noștri mijloacele necesare pentru a contribui la dezbaterile și discuțiile online.”

Menționăm că grupul de experți se va reuni astăzi, 13 octombrie 2021, pentru prima dată, fiind compus din 25 de experți în domeniu – 21 selectați ca urmare a unei cereri deschise și patru membri reprezentând OCDE, Consiliul Europei, UNICEF și Oficiul pentru Proprietate Intelectuală al UE.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și Comisia Europeană oferă 60.000 de permise gratuite de transport feroviar tinerilor din UE

Comisia Europeană. Grupul de experți privind combaterea dezinformării și promovarea alfabetizării digitale prin educație și formare was last modified: octombrie 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter