Comisia Europeană. Eurobarometru: 60% dintre români – mulţumiţi de măsurile luate de instituțiile UE pentru a combate pandemia

26 oct. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 107

Comisia Europeană (ec.europa.eu) a publicat noul sondaj Eurobarometru standard, conform căruia România se află în topul statelor membre, după Irlanda (71%), dar la egalitate cu Ungaria și Polonia, în ceea ce privește procentul respondenților mulțumiți de măsurile luate de instituțiile Uniunii Europene pentru combaterea pandemiei de COVID-19 (60%), comparativ cu media europeană de 45%. 

De asemenea, noul sondaj Eurobarometru, desfășurat în iulie și august, evidențiază preocuparea cu privire la situația economică, care se reflectă în percepția asupra situației actuale a economiei: 64% dintre europeni consideră că situația este „proastă”, iar 42% dintre europeni sunt de părere că economia țării lor se va redresa în urma efectelor negative ale pandemiei de COVID-19 „în 2023 sau mai târziu”.

De asemenea, în privința măsurilor luate de UE pentru a combate pandemia: 45 % dintre europeni sunt „mulțumiți” și 44% sunt „nemulțumiți”. Totodată, 62% afirmă că au încredere în capacitatea UE de a lua deciziile corecte în viitor, iar 60% rămân optimiști cu privire la viitorul UE.

Raportul pentru România este disponibil aici.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Primele obligațiuni cu impact social în cadrul Instrumentului SURE al UE

Comisia Europeană. Eurobarometru: 60% dintre români – mulțumiți de măsurile luate de instituțiile UE pentru a combate pandemia was last modified: octombrie 26th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter