Comisia Europeană. Consultare publică privind mobilitatea tinerilor voluntari în UE

29 apr. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 206

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind mobilitatea tinerilor voluntari în întreaga Uniune Europeană, care va dura 12 săptămâni, perioadă în care se vor colecta opiniile cetățenilor și se vor identifica noi provocări și oportunități în domeniul voluntariatului în rândul tinerilor.

De asemenea, Consultarea va contribui la revizuirea Recomandării Consiliului din 2008 privind mobilitatea tinerilor voluntari, iar inițiativa le va permite tinerilor să profite de oportunitățile oferite de noul Corp european de solidaritate și să participe la condiții optime la activitățile transfrontaliere de solidaritate organizate de autoritățile naționale sau de organisme private.

Astfel, vor fi luate în considerare provocările în materie de sănătate, cum ar fi pandemia de COVID-19, precum și digitalizarea, incluziunea socială, solidaritatea între generații și schimbările climatice, iar consultarea se va baza pe propunerile concrete ale unui grup de experți, precum și pe un studiu privind înlăturarea obstacolelor din calea activităților transfrontaliere de solidaritate.

Astfel, atât grupul de experți, cât și studiul furnizează dovezi preliminare și informații cu privire la obstacolele, provocările, nevoile și oportunitățile din peisajul solidarității transfrontaliere. Consultarea publică și informații suplimentare sunt disponibile online.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Strategia UE pentru cooperare în regiunea indo-pacifică

Comisia Europeană. Consultare publică privind mobilitatea tinerilor voluntari în UE was last modified: aprilie 29th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.