[UPDATE: Startup-ul Digital Dryads] Comisia Europeană. Câștigătorii EU Datathon 2020: printre aceștia – proiectul românesc Digital Dryads

22 oct. 2020
Vizualizari: 551

Update 22 octombrie 2020: Startup-ul Digital Dryads

Potrivit unui comunicat transmis, proiectul Digital Dryads are ca scop combaterea defrișărilor și diminuarea schimbărilor climatice globale ireversibile.

Astfel, proiectul monitorizează, analizează și alertează starea culturilor și pădurilor prin combinarea imaginilor dronelor aeriene cu imaginile multispectrale satelitare și tehnologii avansate.

De asemenea, rezultatele obținute sunt materializate prin hărți online interactive, intuitive și ușor de folosit pentru orice utilizator, iar aplicația este publică, destinată atât pe desktop, cât și pe mobil, și accesibilă imediat direct din browser, fără a necesita instalare. 

Totodată, interfața grafică este prietenoasă și afișează straturile (layere) cu diverse procesări [stratul de păduri, evoluția pădurilor în timp, alerte, APV-uri (act punere în valoare), zone protejate pentru fiecare an], iar zonele defrișate pot fi imediat corelate cu baza de date de APV-uri din SUMAL sau pot fi corelate cu zonele protejate (păduri virgine, quasi-virgine, UNESCO, Natura 2000).

Membrii echipei care a realizat proiectul sunt:

– Răzvan Pistolea, CTO AIception, absolvent al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București,

– Sergiu Eftimie, absolvent al Facultății de Informatică la Universitatea Titu Maiorescu din București și doctorand în securitate cibernetică la Academia Tehnică Militară,

– Andrei Mocanu, absolvent al Facultății de Telecomunicații din cadrul Universității Ovidius din Constanța și Universitatea Politehnica din București,

– Adnan Temur, absolvent de Facultății de Telecomunicații din cadrul Universității Ovidius din Constanța și Universitatea Politehnica din București.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit unui comunicat publicat pe pagina Comisiei Europene (ec.europa.eu), au fost anunțați câștigătorii celei de-a patra ediții a EU Datathon, în etapa finală a celei de-a 18-a Săptămâni europene a regiunilor și orașelor, desfășurată online.

Astfel, următoarele echipe au câștigat: pentru provocarea 1, „Un pact verde european”, GeoFluxus (Belgia, Grecia, Lituania); provocarea 2: „O economie în serviciul cetățenilor”, Team FinLine (Regatul Unit); provocarea 3: „Un nou impuls pentru democrația europeană”, Next Generation Democracy (Danemarca); provocarea 4: „O Europă pregătită pentru era digitală”, Digital Forest Dryads of Copernicus (România), respectiv Team FinLine pentru Premiul Publicului”.

Echipa din România a câștigat 12.000 de euro, cu proiectul Digital Dryads, care folosește imagini surprinse din satelit, cu ajutorul programului european Copernicus, pentru a monitoriza pădurile și pentru a combate defrișările ilegale.

De asemenea, EU Datathon este un concurs anual care invită persoanele pasionate de date să dezvolte aplicații noi, inovatoare, care să utilizeze în mod corespunzător numeroasele seturi de date deschise ale Uniunii Europene.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Aprobarea schemei de garanții românească în valoare de 103 milioane de euro pentru sprijinirea pieței asigurărilor de credite comerciale

[UPDATE: Startup-ul Digital Dryads] Comisia Europeană. Câștigătorii EU Datathon 2020: printre aceștia – proiectul românesc Digital Dryads was last modified: octombrie 22nd, 2020 by Universul Juridic

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: