Comisia Europeană. Bugetul anual al Uniunii Europene pe 2022

9 iun. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 12

Comisia Europeană a propus un buget anual al Uniunii Europene, pe 2022, în valoare de 167,8 miliarde EUR, care va fi completat de granturi cu o valoare estimată de aproximativ 143,5 miliarde EUR din cadrul instrumentului NextGenerationEU.

Astfel, capacitatea celor două instrumente va mobiliza investiții menite să stimuleze redresarea economică, să protejeze durabilitatea și să creeze locuri de muncă, fiind acordată prioritate cheltuielilor legate de tranziția verde și digitală pentru a se asigura că Europa devine mai rezilientă și este pregătită pentru viitor.

De asemenea, bugetul reflectă prioritățile politice ale UE, care sunt relevante pentru asigurarea unei redresări durabile.

Redăm, în continuare, o parte dintre propunerile de alocare a sumelor (ca angajamente):

− 118,4 miliarde EUR sub formă de granturi din instrumentul NextGenerationEU în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (RRF);

− 905 milioane EUR pentru a asigura funcționarea pieței unice, inclusiv 584 de milioane EUR pentru Programul privind piața unică și aproape 200 de milioane EUR pentru activități legate de combaterea fraudei, fiscalitate și vamă;

− 789 de milioane EUR pentru Programul „UE pentru sănătate” în vederea asigurării unui răspuns cuprinzător în materie de sănătate la nevoile cetățenilor;

− 600 de milioane EUR pentru securitate, din care 227 de milioane EUR pentru Fondul pentru securitate internă (FSI) etc.

Totodată, proiectul de buget pe 2022 face parte din bugetul pe termen lung al Uniunii, adoptat la sfârșitul anului 2020.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Serie de filme online cu recomandări pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Comisia Europeană. Bugetul anual al Uniunii Europene pe 2022 was last modified: iunie 9th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter