Comisia Europeană autorizează al cincilea vaccin sigur împotriva COVID-19

21 dec. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 103

Vaccinul împotriva COVID-19 Nuvaxovid, dezvoltat de Novavax, va fi al cincilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în Uniunea Europeană, acesta obținând o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC), afirmă Comisia Europeană.

În vederea obținerii acestei autorizații, vaccinul a primit recomandări științifice pozitive bazate pe o evaluare aprofundată a siguranței, eficacității și calității acestuia de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), fiind, totodată, aprobat și de statele membre.

Ulterior, în baza acestui aviz pozitiv al EMA, Comisia a trecut la verificarea tuturor elementelor care vin în sprijinul autorizării introducerii pe piață și a consultat statele membre înainte de a acorda autorizația de introducere pe piață condiționată.

În aceste condiții și în urma semnării contractului între Comisie și Novavax, compania va avea posibilitatea de a livra către UE până la 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19, începând cu primul trimestru al anului 2022. În vederea achiziționării de doze suplimentare, contractul permite numai statelor membre să primească încă 100 de milioane de doze în cursul anilor 2022 și 2023.

Sursa informației

(Copyright foto: pixabay)

Esti avocat, magistrat, notar, executor judecatoresc, practician in insolventa sau consilier juridic? Atunci ai nevoie de pachetul Alpha Bank dedicat profesionistilor

 

VEZI ȘI COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ APLICAREA DE NORME NOI PRIVIND PROTECȚIA AVERTIZORILOR DE INTEGRITATE

Comisia Europeană autorizează al cincilea vaccin sigur împotriva COVID-19 was last modified: decembrie 21st, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.