[UPDATE: Livrarea în UE a tratamentului] Comisia Europeană. Autorizarea unui prim tratament împotriva COVID-19

30 iul. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 278

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Update 30 iulie 2020: Livrarea în UE a tratamentului

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială (ec.europa.eu), Comisia Europeană a semnat contractul privind asigurarea dozelor necesare de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir, care reprezintă primul medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene pentru tratamentul COVID-19.

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Astfel, prin intermediul contractului în valoare de 63 de milioane EUR, finanțat prin Instrumentul de sprijin de urgență al Comisiei, loturile de Veklury vor fi puse la dispoziția statelor membre și a Regatului Unit, începând cu prima parte a lunii august.

De asemenea, de acest tratament vor beneficia aproximativ 30.000 de pacienți care prezintă simptome severe de COVID-19, acesta fiind asigurat pentru următoarele luni, urmând ca din luna octombrie să fie realizată o achiziție comună a medicamentului, pentru a acoperi nevoile suplimentare.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Potrivit unui comunicat publicat pe pagina oficială (ec.europa.eu), Comisia Europeană a acordat autorizația de introducere pe piață condiționată pentru medicamentul Remdesivir, fiind primul medicament autorizat la nivelul Uniunii Europene pentru tratamentul împotriva COVID-19. 

Astfel, în urma evaluării datelor privind Remdesivir, prin intermediul unei proceduri de examinare continuă, utilizată de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) în situații de urgență în materie de sănătate publică, a fost accelerată acordarea autorizației, în termen de o săptămână de la recomandarea EMA.

De asemenea, medicamentul Remdesivir dispune de o autorizație de introducere pe piață condiționată, mecanism de reglementare al UE creat pentru a facilita accesul rapid la medicamentele care răspund nevoilor medicale, inclusiv celor pentru situații de urgență ca răspuns la amenințări la adresa sănătății publice, precum actuala pandemie.

 

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. România: proceduri de infringement în domeniul mediului privind exploatarea forestieră ilegală, calitatea aerului și protejarea rețelelor Natura 2000

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale
[UPDATE: Livrarea în UE a tratamentului] Comisia Europeană. Autorizarea unui prim tratament împotriva COVID-19 was last modified: iulie 30th, 2020 by Universul Juridic

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter