Comisia Europeană. Adoptarea unui pachet bancar pentru facilitarea acordării împrumuturilor

30 apr. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 220

Potrivit paginii oficiale (ec.europa.eu), Comisia Europeană a publicat un comunicat privind adoptarea unui pachet bancar pentru facilitarea acordării împrumuturilor bancare necesare gospodăriilor și întreprinderilor din întreaga Uniune.

Astfel, băncile pot garanta acordarea, în continuare, a împrumuturilor pentru a sprijini economia și pentru a amortiza impactului economic cauzat de coronavirus.

De asemenea, în regulamentul nou adoptat sunt incluse soluții pe termen scurt, prin modificarea normelor bancare, precum și o comunicare interpretativă privind raportările contabile și prudențiale ale Uniunii Europene, permițând maximizarea capacității instituțiilor de credit de a acorda împrumuturi și de a absorbi pierderile provocate de pandemia de COVID-19, asigurând, totodată, menținerea rezilienței.

Totodată, normele UE permit băncilor și autorităților lor de supraveghere să acționeze în situații de criză economică, într-un mod flexibil, dar responsabil, pentru a oferi sprijin cetățenilor și al întreprinderilor, în special al IMM-urilor.

Pentru comunicatul integral, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației


Această rubrică este susținută de EASYLAW, manager activități juridice.
Îmbunătățește eficiența echipei și crește performanța societății tale de avocatură, cu pachetul Avocatul PREMIUM. Abonează-te la EASYLAW* și primești gratuit cont PREMIUM pe portalul www.universuljuridic.ro.
🔔Vreau cont demo
Comisia Europeană. Adoptarea unui pachet bancar pentru facilitarea acordării împrumuturilor was last modified: aprilie 30th, 2020 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter