Colaborare PNL – PMP în consiliile locale şi judeţene

5 oct. 2020
Vizualizari: 441

După ce conducerea PNL a cerut ca filialele să nu negocieze cu PSD, Biroul Politic al PNL a votat și a ratificat, luni, colaborarea cu PMP la nivelul consiliilor locale și al consiliilor județene.

„Am votat și am ratificat protocolul de colaborare în plan local între PNL și PMP. După cum bine știți, PMP se află la guvernare alături de PNL, facem parte din aceeași familie a Paritului Popular European și am luat decizia ca în consiliile locale, județene să avem un protocol de colaborare pentru a pune în aplicare programele locale și pentru a pune în aplicare promisiunile ambelor partide”,a anunțat, luni, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, într-o conferință de presă, scrie News.ro.

Presa mai scrie că o colaborare în plan local a PNL cu PMP ar deschide drumul lui Mihai Neamțu către fotoliul de viceprimar al Capitalei.

„Întrebat despre posibilitatea ca Mihail Neamțu să fie viceprimar, liderul liberalilor Ludovic Orban a precizat duminică seară că nu este exclusă această variantă”, mai arată News.ro.

„Liderul PMP Eugen Tomac a anunțat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administrațiile locale, acolo unde pot fi formate majorități de dreapta. El a adăugat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare. (…)Tomac a adăugat că «vom negocia foarte multe funcții în toată țara, inclusiv în București»”, notează News.ro.

Incertitudini și amânări – astfel ar putea fi zugrăvit tabloul politic al acestor zile. Liderii PSD vorbesc despre o posibilă amânare a alegerilor parlamentare pe fondul creșterii alarmante a numărului cazurilor de COVID-19.

„Decizia de amânare a alegerilor parlamentare nu poate fi luată decât dacă o dorește majoritatea forțelor politice”,declara la RFI liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, scrie Cotidianul.

Dincolo de chestiunea aceasta, s-a demonstrat că PSD este pregătit de alegeri, a demonstrat chestiunea asta în duminica alegerilor locale, unde am obținut un scor bun. Deci nu se pune problema încercării de a amâna aceste alegeri din eu știu ce teamă. Întrebarea se pune dacă este în siguranță pentru cetățenii români ca aceste alegeri să fie desfășurate”, mai arată Alfred Simonis, notează Cotidianul.

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă de până la 12 luni.

 „Ministerul Finanțelor Publice anunță că a elaborat un proiect de ordonanță de urgență prin care se reglementează eșalonarea la plată, în forma simplificată, a obligațiilor bugetare neachitate în urma crizei Covid-19. Facilitatea se acordă pe o perioadă de 12 luni, pentru obligațiile bugetare acumulate de la data intrării în starea de urgență (16 martie), cu condiția ca debitorii să nu fi înregistrat obligații fiscale restante dinainte de starea de urgență. Eșalonarea se va acorda în termen de cel mult 5 zile, pe baza unei cereri la care se anexează propunerea de grafic, fără a fi necesară constituirea de garanții.Cererile de eșalonare pot fi depuse până în 15 decembrie, inclusiv, pentru toate obligațiile bugetare acumulate începând cu 16 martie până la data depunerii cererii”, notează Cotidianul.

„Firmele care beneficiază de eșalonarea la plată a debitelor bugetare restante vor avea obligația să achite la zi toate taxele și impozitele care se vor naște și datora după primirea eșalonării. Procedura simplificată va presupune depunerea unei cereri, cu un grafic de eșalonare anexat, cu rate egale sau inegale, în funcție de cum apreciază fiecare contribuabil în parte. O cerință pentru firmele care vor primi eșalonarea pentru 12 luni este să nu se regăsească în vreuna dintre procedurile de insolvență”, se arată în comunicatul MFP, mai scrie Cotidianul.

Presa scrie și despre două noi dosare instrumentate de DNA.

Victor Sandu, fost director general la Apele Române, a fost trimis în judecată după ce a primit mită de 1 milion de euro.

Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale Apele Române, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în valoare de un milion de euro”, a informat, luni, DNA, relatează Evenimentul Zilei.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Evenimentul Zilei, „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în arest preventiv, a lui Victor Sandu, la data faptei director general al Administrației Naționale Apele Române, pentru luare de mită, și a unui administrator al unei societăți comerciale, pentru dare de mită”.

Celălalt caz prezentat de DNA este cel al fostului director Unifarm SA.

“Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naționale Unifarm SA, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a cerut o mită de 760.000 de euro de la reprezentanții unei firme, în schimbul atribuirii unui contract de achiziție de echipamente de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus, respectiv 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale, relatează Agerpres.

În încheierea Revistei scriem despre intenția Bulgariei de a adera la zona euro.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

„Bulgaria, care se pregătește asemenea Croației, să devină parte a zonei euro, a aderat în mod oficial la Uniunea bancară europeană, a anunțat banca centrală bulgară (BNB),” potrivit Le Figaro, citat de Cotidianul.

„Acest pas va permite Băncii Centrale Europene să supervizeze direct cele mai mari cinci bănci ale țării, a declarat Radoslav Mikenkov, șef pe supervizare la BNB. Bulgaria și Croația ar putea adera la zona euro în ianuarie 2024, a anunțat în vară Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri economice. (…) Banca Centrală Europeană a anunțat că Bulgaria și Croația îndeplinesc criteriile pentru etapa finală înainte de admiterea în uniunea monetară”, mai notează Cotidianul.

Seară frumoasă!

Colaborare PNL – PMP în consiliile locale și județene was last modified: octombrie 5th, 2020 by Claudiu Pamuc

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris: