Codul penal: neconstituționalitate [art. 336 alin. (1)]

17 dec. 2014
Vizualizari: 3348

Despre

  • Excepție de neconstituționalitate
  • Art. 336 alin. (1) din NCP

În ședința din data de 16.12.2014, Plenul Curții Constituționale s-a reunit, pentru a dezbate cu privire la mai multe excepții de neconstituționalitate, printre care și excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 336 [având denumirea marginală „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”] alin. (1) din Codul penal.

Ca urmare a deliberărilor, Curtea a admis excepția de neconstituționalitate și a decis faptul că sintagma „la momentul prelevării mostrele biologice” din cuprinsul dispozițiilor art. 336 alin. (1) din Codul penal este neconstituțională.

Articolul respectiv prevede următoarele: conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Codul penal: neconstituționalitate [art. 336 alin. (1)] was last modified: decembrie 17th, 2014 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.