Neconstituționalitate: Art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Codul muncii cu privire la suspendarea CIM din inițiativa angajatorului

24 apr. 2015
5 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 55 voturi, medie: 4,40 din 5 (5 votes, average: 4,40 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 5146

Despre

  • 23 aprilie 2015
  • Excepţie de neconstituționalitate
  • Art. 52 alin. (1) lit. b) din Codul muncii

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia CCRActul normativArticol
NeconstituționalCodul muncii art. 52 alin. (1) lit. b)

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro), Curtea s-a reunit în data de 23 aprilie 2015, pentru a dezbate cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 52 alin. (1) lit. b) din Codul muncii.

Conferintele Video Universul Juridic
Obiectul excepției de neconstituționalitate

Art. 52 alin. (1) lit. b) Codul muncii prevede: (1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului în următoarele situații: […]

b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția deținută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești”.

 Decizia Curții Constituționale

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Codul muncii sunt neconstituționale.

 
Pentru a vedea respectivul comunicat de presă vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Neconstituționalitate: Art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Codul muncii cu privire la suspendarea CIM din inițiativa angajatorului was last modified: aprilie 28th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter