Neconstituționalitate: Art. 431 („Admiterea în principiu”) alin. (1) Cod procedură penală

15 iul. 2015
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1958

Despre

  • Ședința din 14 iulie 2015
  • Excepție de neconstituționalitate
  • Art. 431 alin. (1) din Codul de procedură penală

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Decizia CCRAct normativArticolSumar
D.C.C. pronunțată în ședința din 14 iulie 2015: neconstituționalitate
Cod procedură penalăArt. 431 alin. (1)Soluția legislativă potrivit căreia admisibilitatea în principiu a contestației în anulare se examinează de către instanță „fără citarea părților”

 

Monitor Dosare

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul Curții Constituționale, în ședința din 14 iulie 2015, Curtea s-a întrunit pentru a dezbate cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 431 alin. (1) din Codul de procedură penală.

 

Obiectul excepției de neconstituționalitate

Art. 431 („Admiterea în principiu”) alin. (1) Cod procedură penală

„Instanța examinează admisibilitatea în principiu, în camera de consiliu, fără citarea părților”.

 

D.C.C. pronunțată în ședința din 14 iulie 2015

Prin Decizia pronunțată în ședința din 14 iulie 2015, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 431 alin. (1) din Codul de procedură penală și a constatat că soluția legislativă potrivit căreia admisibilitatea în principiu a contestației în anulare se examinează de către instanță „fără citarea părților” este neconstituțională.

 

Pentru a vedea respectivul comunicat de presă vizitați site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Neconstituționalitate: Art. 431 („Admiterea în principiu”) alin. (1) Cod procedură penală was last modified: iulie 14th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter