Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoştinţă a învinuirii, lămuriri şi cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală

27 feb. 2015
4 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 5 (4 votes, average: 4,75 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 4293

Despre

  • Comunicat de presă
  • 26 februarie 2015
  • Excepție de neconstituționalitate
  • Art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Conform comunicatului de presă din data de 26 februarie 2015, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Obiectul excepției de neconstituționalitate

Obiectul excepției de neconstituționalitate îl constituie dispozițiile art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Vom prezenta, în continuare, respectivele dispoziții:

Art. 374 alin. (7) prevede: „Probele administrate în cursul urmăririi penale și necontestate de către părți nu se readministrează în cursul cercetării judecătorești. Acestea sunt puse în dezbaterea contradictorie a părților și sunt avute în vedere de instanță la deliberare”.

 

Decizia Curții Constituționale

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că soluția legislativă de excludere a procurorului de la dezbaterea contradictorie a probelor, cuprinsă în art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen., este neconstituțională.

Campanie Craciun UJmag 2020

 

Pentru mai multe detalii privind respectivul comunicat de presă, intrați pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală was last modified: februarie 27th, 2015 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.