Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoştinţă a învinuirii, lămuriri şi cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală

27 feb. 2015
4 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 54 voturi, medie: 4,75 din 5 (4 votes, average: 4,75 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 3825

Despre

  • Comunicat de presă
  • 26 februarie 2015
  • Excepție de neconstituționalitate
  • Art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Conform comunicatului de presă din data de 26 februarie 2015, Curtea Constituțională s-a reunit pentru a dezbate cu privire la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Obiectul excepției de neconstituționalitate

Obiectul excepției de neconstituționalitate îl constituie dispozițiile art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen.

Campania Back to  Law School

Vom prezenta, în continuare, respectivele dispoziții:

Art. 374 alin. (7) prevede: „Probele administrate în cursul urmăririi penale și necontestate de către părți nu se readministrează în cursul cercetării judecătorești. Acestea sunt puse în dezbaterea contradictorie a părților și sunt avute în vedere de instanță la deliberare”.

 

Decizia Curții Constituționale

Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că soluția legislativă de excludere a procurorului de la dezbaterea contradictorie a probelor, cuprinsă în art. 374 alin. (7) teza a doua C. pr. pen., este neconstituțională.

 

Pentru mai multe detalii privind respectivul comunicat de presă, intrați pe site-ul Curții Constituționale (www.ccr.ro).

Neconstituționalitate: Art. 374 („Aducerea la cunoștință a învinuirii, lămuriri și cereri”) alin. (7) teza a doua Cod procedură penală was last modified: februarie 27th, 2015 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter