Clauze abuzive în contractele de credit. Dobânzi pentru sumele încasate în plus

14 mart. 2022
Vizualizari: 151
  • Legea nr. 193/2000 art. 4

În speță, în mod corect, instanța de apel a obligat banca să restituie sumele încasate în plus conform clauzei constatate abuzive, cu dobânda legală aferentă sumei încasate în plus, de la data perceperii până la data achitării de către bancă.

(ÎCCJ, secția a II-a civilă, decizia  nr. 978 din 9 mai 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Clauze abuzive în contractele de credit. Dobânzi pentru sumele încasate în plus was last modified: martie 14th, 2022 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.