Cifrele pandemiei

18 mai 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 88

Deschidem Revista din această seară cu cifrele pandemiei, așa cum au fost ele prezentate, luni, în Parlament, de către ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. În plenul Camerei Deputaților, la „Ora Guvernului”, organizată la solicitarea PSD, ministrul Mihăilă a făcut publice date din raportul comisiei înființate în cadrul ministerului cu privire la cifrele deceselor provocate de SARS-CoV-2.

„«În anul 2020, s-au înregistrat la nivel național 16.792 de decese cu diagnostic principal COVID-19, cu virus identificat și respectiv 234 de cazuri cu diagnostic principal COVID-19 cu virus neidentificat. De asemenea, s-au înregistrat 3.590 de decese de alte cauze la care s-a asociat diagnostic secundar COVID-19, fie cu virus identificat și respectiv 281 de cazuri cu diagnostic secundar COVID-19, cu virus neidentificat», a spus ministrul Ioana Mihăilă care a adăugat că a cerut Institutului Național de Statistică, Școlii Naționale de Sănătate Publică și Management Sanitar, direcțiilor de sănătate publică și spitalelor clarificări, iar toate aceste clarificări vor sta la baza propunerilor și măsurilor de îmbunătățire a modului de raportare a deceselor COVID-19”, relatează News.ro.

Chemată în Parlament pentru a prezenta raportul cu diferențele privind decesele COVID-19, Ioana Mihăilă a afirmat că un comitet înființat pe vremea conducerii lui Nelu Tătaru ar fi trebuit să verifice situația raportărilor.

Parlamentarul PSD, dr. Alexandru Rafila, i-a cerut ministrului să explice de ce a întârziat cu o săptămână publicarea datelor din raportul Ministerului și cine este responsabil în minister de situație, și dacă s-au dat sancțiuni.

„Ioana Mihăilă nu a pronunțat numele fostului ministru Nelu Tătaru, ci a spus că responsabil privind diferențele de raportare este «un comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu». (…) Ea a mai spus, însă, că în mandatul lui Vlad Voiculescu «au fost evidențiate diferențele dintre cele două baze de date, diferențe care s-au accentuat în perioadele în care valurile pandemice au fost mai importante»”, notează Libertatea.

Și tot Libertatea scrie despre o nouă acțiune de vaccinare, de această dată în spitalele din Capitală. În acest sens, Libertatea citează o declarație a directorului DSP București, Oana Nicolescu.

„Încă de săptămâna trecută am avut rugămintea pentru fiecare spital să ne spună oportunitatea ca să reușească a-și vaccina propriii pacienți. Acest lucru s-a întâmplat și în momentul de față aproximativ 40 de spitale și-au dat acordul. De mâine (n. red. – astăzi, 18 mai) vor începe vaccinarea în spitale pentru pacienții pe care îi au”, a declarat directorul DSP București pentru News.ro, scrie Libertatea.

Românii din Italia ar dori să se vaccineze în țară. Asociația Românilor din Italia a transmis, în acest sens, premierului și Președintelui țării o scrisoare deschisă, cerându-le sprijin pentru vaccinarea românilor din Italia.

 „Propunem înființarea unui program care s-ar putea numi «Vaccinează-te acasă!» cu adresabilitate pentru acei concetățeni care vor să vină într-un aeroport din România doar pentru vaccin. În cadrul acestui program propunem organizarea de zboruri charter subvenționate parțial de statul român, astfel încât costul biletului să nu afecteze bugetul doritorilor (care în majoritatea cazurilor este – după cum știți este modest), coordonate pe care le-am discutat cu Compania Tarom, care a confirmat interesul și disponibilitatea. Pragul de 15 milioane de vaccinuri pentru România poate fi atins doar dacă se vaccinează și românii din străinătate, întrucât în România nu trăiesc, momentan, mai mult de 15 milioane”, se arată în scrisoarea asociației din Italia, notează Cotidianul.

Presa mai scrie despre anunțul ministrului Fondurilor Europene, care dorește modificarea modului de taxare a transportului de mărfuri pe autostrăzi.

 „Trebuie să avem acest principiu, fiecare plătește după câtă marfă transportă și pe ce distanță”, a declarat ministrul Cristian Ghinea pentru TVR, notează Digi 24.

„În cazul autostrăzilor, da, ni s-a spus că alocarea pe care România a propus-o, de patru miliarde de euro pentru autostrăzi, este prea mare și noi am spus: o fi mare, dar noi avem nevoie de acești bani, insistăm și vom respecta planul de verde pentru că fiecare plan trebuie să aibă 37% din alocare pentru proiecte verzi. Respectăm planul de verde și punem această alocare mare pentru autostrăzi. Noi am mers pe strategia unor reforme, care să justifice acești bani de autostrăzi și de aici vom face o reformă a taxării transportului de mărfuri pentru că, până la urmă, trebuie să avem acest principiu, fiecare plătește după câtă marfă transportă și pe ce distanță. Acum avem un sistem de roviniete în care toată lumea plătește la fel, indiferent cât folosește autostrăzile, a declarat Cristian Ghinea la TVR, mai notează Digi 24.

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, despre care presa scria, în ultimele săptămâni, că ar putea fi eliberat din penitenciar, a primit vestea că este cercetat într-un nou dosar.

„Fostul președinte al Camerei Deputaților Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un nou dosar, în care este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței sau autorității în legătură cu prezența sa la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump de la începutul anului 2017”, scrie Agerpres.

Seară frumoasă!

Cifrele pandemiei was last modified: mai 18th, 2021 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter