Charles Kaufhold: Dacă avocatul nu este independent, atunci democrația nu poate exista

24 mai 2017
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 633

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Domnule Secretar General, vă spunem bine ați venit la Craiova la această conferință pe independența avocaților. Cum vă simțiți după prima parte a conferinței?

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Charles Kaufhold: Cred că prezentările de până acum au fost foarte interesante. În special, ultima prezentare din partea domnului decan al Baroului Vidin a fost foarte interesantă pentru că a abordat subiectul independenței avocaților în integralitatea sa, iar eu cred că acest subiect este extrem de important.

Am fost în Ankara în Septembrie 2015 și acolo am putut simți că independența avocaților este necesară în orice democrație. Dacă avocatul nu este independent, atunci democrația nu poate exista. Acesta este sentimentul pe care îl am după prima parte a conferinței, respectiv că suntem toți de acord că independența avocaților și independența barourilor sunt foarte importante.

Nicolae Cîrstea: Care sunt pârghiile prin care FBE reușește să sprijine barourile pentru a se asigura că această independență în mod real a avocaților?

Charles Kaufhold: Cel mai important instrument al Federației Barourilor Europene sunt Congresele. Avem două congrese îm fiecare an. Următorul congres va avea loc în perioada 1-3 iunie 2017 la Haga și cu acea ocazie vom discuta procedurile din cadrul Curții Penale de Justiție de la Haga.

Noi am avut o ședință în Luxemburg la care am discutat procedurile Curții de Justiție a Uniunii Europene și ședința anterioară a fost în Strasbourg, unde este Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Așadar noi fost în aceste instanțe și am oferit posibilitatea membrilor FBE de a aborda aceste instanțe pentru a vedea cum funcționează.

Următoarea întâlnire va fi în luna iunie la Haga când, spre exemplu, sâmbătă dimineața, înainte de ziua congresului, noi avem forumul decanilor, când pentru o oră, fiecare decan al fiecărui barou poate participa și poate vorbi despre problemele acelui barou sau poate să ofere sugestii, să ceară ajutor sau să ofere informații noi. O altă parte a activității Federației Barourilor Europene sunt comisiile.

Dacă noi suntem aici în Craiova, este pentru că ieri am avut o întâlnire organizată de Comisia Barourilor de Est.
Președintele Comisiei Barourilor de Est este un avocat din Cluj, Stanca Gidro. Și nu avem doar Comisia Barourilor de Est, avem comisii de etică, de drepturile omului, despre toate subiectele care privesc profesia de avocat și, bineânțeles, toate barourile membre pot face parte din aceste comisii.

Cred că acestea sunt cele mai bine instrumente prin care federația își poate ajuta membrii.

Nicolae Cîrstea: Acolo unde organizația dumneavoastră identifică probleme, în special pe această zonă a independenței avocaților, colaborați cu autoritățile, încercând să mediați o comunicare și ajungerea la niște rezultate bune pentru profesia de avocat?

Charles Kaufhold: În mod normal, federația acționează prin corespondență cu autoritățile, dar am fost de asemenea prezenți, spre exemplu, atunci când au fost procese împotriva avocaților. În aceste cazuri, federația a fost acolo să îi sprijine pe acești avocați atunci când, în opinia noastră, au fost atacați în modalități nepotrivite.

Dacă un barou care este membru al Federației Barourilor Europene are orice problemă, poate vorbi cu federația, cu președinția și poate expune această problemă și apoi președinția decide cum să acționeze. Foarte des este prin transmiterea unei scrisori autorităților. Poate fi, de asemenea, prin adoptarea unei rezoluții. În timpul ședințelor, discutăm rezoluții. Spre exemplu, am putea adopta o rezoluție în ceea ce privește situația din Polonia în timpul ședinței din iunie.
Așadar adoptăm rezoluții, facem declarații și lucrăm împreună cu alte organizații internaționale ale avocaților.

Când adoptăm rezoluții contactăm aceste organizații internaționale pe care le invităm să adopte rezoluțiile, să le transmită membrilor lor, dând astfel un sprijin efectiv acestor declarații.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Nicolae Cîrstea: În urma acestor conferințe și a discuțiilor care au avut loc la Craiova, cum regăsiți independența avocaților români? Cum se situează ea pe plan local?

Charles Kaufhold: Este cu adevărat dificil pentru mine să observ după câteva ore petrecute aici în Craiova. Nu aș putea exprima o opinie independentă cu privire la independența avocaților români.

Tot ceea ce pot spune este că trebuie să muncească pentru a fi independenți și de-abia aștept să vizionez următoarele prezentări.

Nicolae Cîrstea: Vă mulțumesc domnule secretar.

Charles Kaufhold: Vă mulțumesc foarte mult.

Charles Kaufhold: Dacă avocatul nu este independent, atunci democrația nu poate exista was last modified: mai 23rd, 2017 by Charles Kaufhold
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Charles Kaufhold

Charles Kaufhold

Secretar General al Federației Barourilor Europene.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter