Certificat pentru situații de urgență

13 mai 2020
Vizualizari: 596

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 67/2020 privind modificarea unor acte normative și prelungirea unor termene (M. Of. nr. 382/12 mai 2020)

Intrare în vigoare: 12 mai 2020

O.U.G. nr. 67/2020 modifică următoarele acte normative:

1. O.U.G. nr. 33/2020. Potrivit acestei OUG, certificatele pentru situații de urgență se eliberează și în cazul diminuării veniturilor/încasărilor din luna aprilie. Astfel, aceste certificate se acordă, în baza declarațiilor pe propria răspundere, în următoarele situații:

– diminuarea veniturilor sau încasărilor cu minim 25% în luna martie sau aprilie față de media încasărilor/veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020;

– întreruperea totală sau parțială a activității ca urmare a deciziilor luate de autorități în perioada stării de urgență.

2. O.U.G. nr. 37/2020. Pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor și comisioanelor cu până la 9 luni (până la 31 decembrie 2020), potrivit O.U.G. nr. 37/2020, debitorii, cu excepția persoanelor fizice, trebuie să dețină certificatul pentru situații de urgență.

3. Ordonanța militară nr. 4/2020. Documentele emise pentru avizarea/autorizarea materialelor, componentelor, echipamentelor, biocidelor și dispozitivelor medicale utilizate pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu SARS-CoV-2 sunt valabile 12 luni de la data emiterii.

 

Certificat pentru situații de urgență was last modified: mai 13th, 2020 by Emilian Duca

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autori:

Emilian Duca

Emilian Duca

Este doctor în economie și are studii juridice, este consultant fiscal, membru al Camerei Consultanților fiscali din România. Cu aproape 20 de ani de experientă în consultanță fiscală și de afaceri, atât în sectorul public cât și în companii private, participă frecvent ca lector la conferințe și seminarii pe teme economice și de fiscalitate, precum și la emisiuni TV pe teme economice.
A mai scris:
Alina Duca

Alina Duca

Are pregătire universitară economică și juridică. Are experiență semnificativă în domeniul economic, al legislației vamale, fiscale și contabile.
A mai scris: