Cererile de renumărare a voturilor depuse de PMP au fost respinse

11 dec. 2020
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 225

România rămâne în stare de alertă și în perioada sărbătorilor de iarnă. Raed Arafat a precizat că Guvernul va aproba Hotărârea de Guvern privind propunerea CNSU de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile, din 14 decembrie.

„Ne vom axa pe luarea unor măsuri locale sau zonale, unde DSP-urile vin cu propuneri, inclusiv carantinarea unor localități”, a punctat șeful DSP, scrie Libertatea.

„Fiecare dintre noi trebuie să respecte regulile: portul măștii peste tot, distanțarea, măsurile de igienă. De sărbători încercați să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Asta ne va permite ca anul viitor sărbătorile să se desfășoare cât mai aproape de normalitate”, a mai spus Raed Arafat,  mai arată Libertatea.

„Întrebat de jurnaliști dacă românii își pot face rezervări pentru vacanța la munte, Raed Arafat a spus că «da, cu respectarea regulilor». În ceea ce privește petrecerile de Revelion, el a spus că «românii să stea în case sau în apropierea casei. (…) Nu vor fi permise petrecerile în stradă», mai notează Libertatea.

Presa mai scrie despre Acordul interguvernamental România-SUA privind cooperarea în sectorul energiei nucleare.

„Ministrul Economiei, Virgil Popescu, și ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, au semnat, miercuri, 9 decembrie, la Palatul Victoria, Acordul interguvernamental România – SUA privind cooperarea în sectorul energiei nucleare. La ceremonie a asistat și premierul interimar, Nicolae Ciucă, anunță un comunicat al Guvernului”, relatează România Liberă.

„Discuțiile de la Palatul Victoria s-au focalizat asupra cooperării bilaterale subsumate Parteneriatului Strategic România – SUA, în domeniul politic, militar, energetic și economic, în special cu referire la implicarea americană în proiecte strategice de interes major pentru România, inclusiv cele promovate în cadrul Inițiativei celor Trei Mări (I3M)”, precizează comunicatul transmis de Guvernul României, mai scrie România Liberă.

După ce bucureștenii au tremurat, în ultimele săptămâni, în case, din cauza avariilor la rețeaua de termoficare, premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunțat, vineri, că Guvernul alocă bani pentru reparațiile pe care trebuie să le efectueze Elcen la rețeaua de termoficare din București.

„Primarul Nicușor Dan a explicat că suma, de 20 de milioane de lei, va fi folosită pentru intervențiile operatorilor privați în sistem. Totodată, acesta a estimat că rețeaua va reveni la nivelul de furnizare de iarna anterioară la începutul săptămânii viitoare”, notează Digi 24.

Speranțele Partidului Mișcarea Populară, de a intra în Parlament, par a fi spulberate. Biroul Electoral Central a respins cererile de renumărare a voturilor de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, depuse de Partidul Mișcarea Populară, a anunțat formațiunea.

Ieri a avut loc ședința Biroului Electoral Central în care au fost discutate și solicitările de renumărare făcute de Partidul Mișcarea Populară. Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse”, arată PMP într-o postare pe Facebook, scrie Digi 24.

„Partidele politice s-au opus. Este lesne de înțeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau șanse ca rezultatul final să fie diferit”, mai arată PMP, notează Digi 24.

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD a transmis scrisori socialiștilor europeni și le-a prezentat situația din România, după alegerile parlamentare, arătând că nu este respectat votul românilor la scrutinul în care PSD a ieșit pe primul loc.

 „Nu aștept să obțin nimic. Aștept ca toți liderii europeni, toate cancelariile și toți ambasadorii din România care reprezintă aceste țări europene și nu numai să știe adevărul, să știe ceea ce se întâmplă în România. După cum bine știți, avem și un raport OSCE care critică în termeni duri implicarea președintelui Iohannis în campanie electorală alături de un partid politic. Lucru neacceptat de angajamentele internaționale luate de către România”, a afirmat Marcel Ciolacu, referindu-se la scrisorile transmise socialiștilor europeni, arată News.ro.

„Laboratorul AstraZeneca și Rusia au anunțat vineri că au decis să efectueze teste clinice comune într-o combinare a vaccinurilor lor împotriva COVID-19”, relatează AFP, citat de Adevărul.

„Anunțăm un program de teste clinice în vederea evaluării siguranței și imunogenității combinației între ASD1222, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, și Sputnik V, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleia”, a anunțat, vineri, într-un comunicat, filiala din Rusia a AstraZeneca.

Seară frumoasă!

Cererile de renumărare a voturilor depuse de PMP au fost respinse was last modified: decembrie 11th, 2020 by Claudiu Pamuc

Vă recomandăm:

Despre autor:

Claudiu Pamuc

Claudiu Pamuc

Este directorul editorial al revistei Legal Point.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter