Cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă. Suspendarea judecării procesului (NCPC)

5 mai 2017
3 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 53 voturi, medie: 5,00 din 5 (3 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 2128

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1429/2016

NCPC: art. 131, art. 140 și următ. și art. 142 alin. (1)

Inteligența artificială în materie penală

Prin cererea înregistrată pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția I civilă la data de 1 iunie 2016, petentul A. a solicitat, în temeiul dispozițiilor art. 140 și următ. C. proc. civ., strămutarea judecării Dosarului nr. x/204/2015 al Tribunalului Prahova, secția I civilă la o altă instanță egală în grad care să se afle sub jurisdicția unei alte curți de apel.

Totodată a solicitat și suspendarea judecării procesului până la soluționarea cererii de strămutare.

Potrivit art. 142 alin. (1) C. proc. civ., „cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă este de competența curții de apel, dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia”.

Înalta Curte reține că prin cererea dedusă judecății, întemeiată pe motive de bănuială legitimă, se solicită strămutarea unui dosar înregistrat, ulterior intrării în vigoare a Noului Cod de procedură civilă, pe rolul Tribunalului Prahova, instanță aflată în circumscripția teritorială a Curții de Apel Ploiești.

Pentru aceste considerente, în aplicarea art. 131 raportat la art. 142 C. proc. civ., se constată că instanța competentă material a soluționa cererea de strămutare este Curtea de Apel Ploiești, în favoarea căreia va opera prezenta declinare de competență.

Sursa informației: www.scj.ro.

Cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă. Suspendarea judecării procesului (NCPC) was last modified: mai 4th, 2017 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter