Cererea de renunţare la judecată. Solicitarea anulării în integralitate a hotărârilor pronunţate în fond şi apel (NCPC)

16 iul. 2020
Vizualizari: 2328
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC II) nr. 1835/2019

NCPC: art. 9, art. 406

La 25 septembrie 2019, recurenții-reclamanți B. și A. au depus la dosar cerere de renunțare la judecată, în temeiul art. 406 C. proc. civ., dat fiind contractul de dare în plată, încheiat între aceștia și pârâta D. S.A. (fostă C. SA), autentificat sub nr. x/19.07.2019 de Notar Public E., solicitând, în temeiul dispozițiilor art. 406 alin. (5) C. proc. civ., anularea în integralitate a hotărârilor pronunțate în fond și apel.

Conform art. 406 alin. (1) C. proc. civ., reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în ședință de judecată, fie prin cerere scrisă, iar potrivit alin. (2) al aceluiași articol, cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.

Manifestarea de voință, în sensul de a se renunța la judecată reprezintă o desistare, un act de dispoziție al părții, care nu este supus cenzurii Înaltei Curți, conform principiului disponibilității care guvernează procesul civil.

Constatând că recurenții-reclamanți au declarat expres că renunță la judecata cererii de chemare în judecată, potrivit art. 406 C. proc. civ., față de manifestarea de voință a acestora, având în vedere și contractul de dare în plată, încheiat între recurenți și intimată, depus la dosar, Înalta Curte, cu respectarea principiului disponibilității părților în procesul civil, instituit de prevederile art. 9 C. proc. civ. apreciază că nu se mai impune examinarea motivelor de recurs și, în temeiul art. 406 alin. (5) C. proc. civ., va admite recursul, va anula în tot hotărârile pronunțate în cauză, va luat act de renunțarea la judecata cererii de chemare în judecată formulată de reclamanții B. și A., în contradictoriu cu pârâta F. S.A. (fostă C. SA).

Sursa informației: www.scj.ro.

Cererea de renunțare la judecată. Solicitarea anulării în integralitate a hotărârilor pronunțate în fond și apel (NCPC) was last modified: iulie 16th, 2020 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.