Cererea de recurs. Motive de nelegalitate (CPC)

1 mart. 2017
Vizualizari: 7125
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 1253/2016

CPC: art. 302 [NCPC: art. 490], CPC: art. 304 [NCPC: art. 488], CPC: art. 312 [NCPC: art. 496]

Conform acestui text de lege cererea de recurs trebuie să cuprindă motivele de nelegalitate pe care întemeiază recursul și dezvoltarea lor sau, după caz, mențiunea că motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat.

Motivele de nelegalitate sunt prevăzute în art. 304 pct. 1-9 C. proc. civ. [NCPC: art. 488]. A motiva recursul înseamnă, pe de o parte, a arăta motivul de modificare sau casare, prin indicarea unuia dintre motivele de la art. 304 C. proc. civ. [NCPC: art. 488], iar, pe de altă parte, a dezvolta motivul, în sensul formulării unor critici privind modul de judecată al instanței de apel, raportat la motivul de modificare sau de casare invocat.

În speță, Înalta Curte constată că, deși recurenta a exercitat calea de atac împotriva deciziei instanței de apel aceasta nu a invocat nelegalitatea deciziei atacate ci, aspecte privind situația de fapt și modul în care au fost interpretate probele de către instanța de apel, motiv pentru care susținerile din cuprinsul cererii de recurs nu permit încadrarea lor în dispozițiile legale mai sus menționate.

Recurenta este, în realitate, nemulțumită de soluția dată de instanța de apel, motiv pentru care încearcă să determine pe calea prezentului recurs o rejudecare în fond a cererii, ceea ce nu intră în atribuțiile instanței de control judiciar.

Față de considerentele reținute, Înalta Curte, în temeiul art. 312 C. proc. civ. [NCPC: art. 496] va respinge recursurile declarate de reclamanta SC A. SRL prin administrator judiciar SC C. IPURL împotriva Deciziei civile nr. 1564 din 14 octombrie 2015, pronunțată de Curtea de Apel București, secția a V-a civilă, ca nefondate, iar în temeiul art. 302 alin. (1) lit. c) [NCPC: art. 490] C. proc. civ. va constata nulitatea recursului declarat de pârâta SC B. SRL împotriva aceleiași decizii.

Sursa informației: www.scj.ro.

Cererea de recurs. Motive de nelegalitate (CPC) was last modified: martie 1st, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: