Cerere neinteligibilă. Imposibilitatea identificării unor motive şi critici. Anularea recursului ca inform și sancţionarea recurentului cu amendă judiciară (NCPC)

14 aug. 2019
Vizualizari: 807
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 329/2019

NCPC: art. 108^1 alin. (1) pct. 1 lit. a), art. 133 alin. (1), art. 242 alin. (1) pct. 2, art. 723

Prin încheierea din 6 noiembrie 2018, Curtea de Apel Suceava, secția I civilă, în conformitate cu dispozițiile art. 242 alin. (1) pct. 2 C. proc. civ., a suspendat judecata cauzei.

Împotriva acestei hotărâri, A. a declarat recurs, care urmează a fi anulat, ca inform, în considerarea argumentelor ce succed:

Se observă că demersul judiciar promovat de A. constă într-o cerere neinteligibilă, în care se alternează paragrafe scrise de mână peste altele tehnoredactate, situație în care apare ca fiind imposibilă identificarea unor motive și critici.

Ca atare, având în vedere și dispozițiile procedurale cuprinse la art. 133 alin. (1) C. proc. civ., referitoare la forma și conținutul oricărei cereri adresată instanțelor de judecată, se va anula recursul declarat, ca inform, întrucât nu este posibilă analizarea sa sub niciun aspect.

Față de considerentele expuse și văzând dispozițiile art. 108^1 alin. (1) pct. 1 lit. a) și pe cele ale art. 723 C. proc. civ., Înalta Curte reține exercitarea cu rea-credință a drepturilor procedurale prin introducerea în mod repetat a unor cereri informe, motiv pentru care îl sancționează pe recurent cu o amendă judiciară în cuantum de 200 RON.

Sursa informației: www.scj.ro.

Cerere neinteligibilă. Imposibilitatea identificării unor motive și critici. Anularea recursului ca inform și sancționarea recurentului cu amendă judiciară (NCPC) was last modified: iulie 31st, 2019 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.