Cerere de strămutare. Motive de bănuială legitimă (NCPC)

25 oct. 2019
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 681

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SC I) nr. 429/2019

NCPC: art. 142 alin. (1)

Conferința națională de Drept Penal al Afacerilor, ediția a VIII-a, ON-LINE

Prin cererea înregistrată pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție, secția I civilă, la data de 7 februarie 2019, petentul A. a solicitat strămutarea judecării Dosarului nr. x/2016 al Tribunalului Botoșani, secția I civilă.

Conform verificărilor efectuate în sistemul informatic ECRIS, cererea de chemare în judecată care a generat litigiul ce face obiectul dosarului a cărui strămutare se solicită a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Botoșani la data de 8 august 2018, ulterior intrării în vigoare a noului C. proc. civ.

În raport de data înregistrării pe rolul instanțelor judecătorești a pricinii ce formează obiectul dosarului a cărui strămutare se solicită, anume 8 august 2018, se reține că prezenta cerere de strămutare este supusă dispozițiilor noului C. proc. civ.

Potrivit art. 142 alin. (1) din noul C. proc. civ., „cererea de strămutare întemeiată pe motive de bănuială legitimă este de competența curții de apel, dacă instanța de la care se cere strămutarea este o judecătorie sau un tribunal din circumscripția acesteia (…)”.

Or, cererea de strămutare dedusă judecății este formulată cu privire la un dosar al Tribunalului Botoșani, instanță aflată în circumscripția teritorială a Curții de Apel Suceava.

Pentru aceste considerente, în aplicarea art. 142 alin. (1) C. proc. civ., instanța competentă material să soluționeze cauza este Curtea de Apel Suceava, instanță în favoarea căreia va opera prezenta declinare de competență.

Sursa informației: www.scj.ro.

Cerere de strămutare. Motive de bănuială legitimă (NCPC) was last modified: octombrie 22nd, 2019 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter