Cerere de modificare a obligaţiilor intervenite în cadrul termenului de supraveghere. Stabilirea competenței de soluționare a cauzei (NCP, L. nr. 253/2013)

28 sept. 2020
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 143

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Dec. ÎCCJ (SP) nr. 188/2020

L. nr. 253/2013: art. 48, art. 57, art. 61; NCP: art. 93 alin. (3) 

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Prin cererea adresată Judecătoriei Bacău la data de 23 septembrie 2019, Serviciul de Probațiune Bacău a formulat cerere de îndreptare eroare materială, sub aspectul stabilirii instituției la care urmează a fi efectuată munca în folosul comunității, în condițiile modificării domiciliului inculpatului condamnat A., din data de 23 august 2019, pe raza municipiului Bacău.

Cererea formulată a fost, în mod corect, recalificată de Curtea de Apel Bacău, ca o cerere de modificare a obligațiilor intervenite în cadrul termenului de supraveghere, conform dispozițiilor art. 48, 57, 61 din Legea nr. 253/2013.

Potrivit dispozițiilor art. 48 alin. (1) din Legea nr. 253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative și a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, în situația în care, pe parcursul termenului de supraveghere, consilierul de probațiune constată că se impune modificarea conținutului unora dintre obligațiile stabilite în sarcina persoanei supravegheate, impunerea unor noi obligații sau încetarea executării unora dintre cele dispuse, sesizează instanța de executare, potrivit art. 87 din Legea nr. 286/2009, cu modificările și completările ulterioare.

Din actele dosarului, rezultă că prin Decizia penală nr. 644 din 28 mai 2019, Curtea de Apel Bacău a dispus, în baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, ca inculpatul A. să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Buhuși pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, avându-se în vedere că inculpatul avea la data pronunțării deciziei domiciliul în orașul Buhuși.

Ulterior, la data de 23 august 2019, inculpatul și-a schimbat domiciliul, pe raza municipiului Bacău, după cum rezultă din actul de identitate depus în copie la dosar.

În raport cu conținutul cererii, actele dosarului și criteriile legale sus-menționate, precum și prevederile art. 93 alin. (3) din C. pen., rezultă că, în cauză, competența de soluționare a cererii, revine instanței de executare, respectiv Judecătoria Bacău.

Față de considerentele mai sus-arătate, Înalta Curte va stabili competența de soluționare a cauzei privind pe petentul A. în favoarea Judecătoriei Bacău, instanță căreia i se va trimite dosarul.

Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului.

Sursa informației: www.scj.ro.

Cerere de modificare a obligațiilor intervenite în cadrul termenului de supraveghere. Stabilirea competenței de soluționare a cauzei (NCP, L. nr. 253/2013) was last modified: septembrie 27th, 2020 by Redacția ProLege
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter