Cerere de admitere a creanţei respinsă prin raportul de activitate. Contestarea măsurii administratorului judiciar. Incidenţa art. 59 alin. (6) din Legea nr. 85/2014

14 mart. 2022
Vizualizari: 241
  • Legea nr. 85/2014: art.59

În speță, Curtea a reținut incidența dispozițiilor art. 59 din Legea nr. 85/2014 referitoare la contestația împotriva măsurilor luate de administratorul judiciar. 

Cu privire la termenul de formulare a acestei contestații, (…) dispozițiile art. 59 alin. (6) din Legea nr. 85/2014 prevăd depunerea contestației în termen de 7 zile de la publicare în BPI a extrasului din raport; or, în speță, petenta a formulat cererea chiar anterior publicării raportului, astfel că cererea formulată nu încalcă dispozițiile legale anterior enunțate. Fiind vorba de contestație la raport, care se formulează în termen de 7 zile de la publicarea în BPI, (…) această contestație nu este formulată tardiv, întrucât comunicarea măsurii de neînscriere a creanței cu motivarea că cererea de admitere la masa credală este tardiv formulată, comunicare efectuată personal petentei, nu are niciun efect în ce privește momentul începerii termenului de 7 zile de formulare a contestației, legea prevăzând în mod expres că acest termen curge de la momentul publicării raportului în BPI. 

(Curtea de Apel București, secția a VI-a civilă, decizia nr. 1472/A din 5 octombrie 2018)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

Cerere de admitere a creanței respinsă prin raportul de activitate. Contestarea măsurii administratorului judiciar. Incidența art. 59 alin. (6) din Legea nr. 85/2014 was last modified: martie 14th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.