Sesiune de comemorare „Centenar Titu Maiorescu. 100 de ani de la trecerea în eternitate a fondatorului culturii românești moderne”

1608       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[Cum a fost] „Centenar Titu Maiorescu. 100 de ani de la trecerea în eternitate a fondatorului culturii românești moderne” 📅 09 noiembrie 2017 București [Cum a fost] „Centenar Titu Maiorescu. 100 de ani de la trecerea în eternitate a fondatorului culturii românești moderne”

Data 09 noiembrie 2017
Locația Aula Magna - Universitatea „Titu Maiorescu”

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universitatea „Titu Maiorescu” din București a comemorat joi, 9 noiembrie 2017, un secol de la trecerea în eternitate a lui Titu Maiorescu, întemeietorul culturii și civilizației românești moderne (1917-2017), în cadrul unei manifestări academice de anvergură.

Evenimentul „Centenarul Titu Maiorescu” a avut loc cu începere de la ora 10:00, în Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu”, Corpul M, et. 2 (Calea Văcărești, nr. 189, sector 4, București). Sesiunea academică dedicată Fondatorului a fost organizată de Universitatea „Titu Maiorescu” în parteneriat cu Academia Română, Comisia Națională a României pentru UNESCO, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Academia Oamenilor de Știință din România și Editura Universul Juridic. Manifestarea s-a bucurat de prezența unor înalte oficialități, reprezentanți ai Guvernului, ai Parlamentului și ai Bisericii Ortodoxe Române, membri ai corpului diplomatic acreditat la București, personalități ale educației, științei și culturii din România și din străinătate, academicieni, profesori universitari, cercetători științifici, studenți și elevi.

Alpha Phone POS aduce profesioniștilor din domeniul juridic 12 luni cu zero comision de administrare la pachetele Alpha Professional

Printre invitații de seamă ai comemorării s-au numărat domnii Liviu Marian Pop, ministrul Educației Naționale, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul Justiției, academicienii Eugen Simion și Alexandru Surdu, prof. univ. dr. Mircea Duțu, directorul Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanu, Episcop Vicar Patriarhal, prof. univ. dr. Dan Petre, directorul general al Institutului Diplomatic Român.

Sesiunea de comemorare și omagiere a lui Titu Maiorescu a cuprins prelegeri academice, ținute de membri ai Academiei Române și de profesori universitari, care au relevat personalitatea, opera și activitatea cărturar și om politic, contribuția lui la dezvoltarea culturii și civilizației românești. Cu prilejul acestei manifestări a fost lansată și lucrarea „Maiorescu, primul secol din eternitate”, editată de Universitate, și a două volume clasice din exegeza maioresciană, reeditate în același cadru omagial. Nu în ultimul rând, „Centenarul Titu Maiorescu” a fost comemorat și prin două momente artistice de excepție: spectacolul „Dor de Eminescu”, al domnului Ion Caramitru, și un concert de muzică clasică și modernă, ținut de Ansamblul Violoncellissimo, condus de prof. univ. dr. Marin Cazacu. Evenimentul a fost urmat de un cocktail, oferit participanților de către conducerea Universității „Titu Maiorescu”.

Joi, 9 noiembrie 2017, Universitatea „Titu Maiorescu” din București comemorează un secol de la trecerea în neființă a ilustrului cărturar care dă numele instituției de învățământ superior.

Sesiunea de comemorare „Centenar Titu Maiorescu. 100 de ani de la trecerea în eternitate a fondatorului culturii românești moderne” are loc, cu începrere de la ora 10:00, în Aula Magna. Evenimentul este organizat de Universitatea „Titu Maiorescu” în parteneriat cu Academia Română, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură, Comisia Națională a României pentru U.N.E.S.C.O., Academia Oamenilor de Știință din România și Editura Universul Juridic.

„A purta numele unei ilustre personalități precum Titu Maiorescu reprezintă, pentru Universitatea noastră, o mare onoare și o mare bucurie. Numele acesta constituie pentru noi un adevărat titlu de noblețe culturală și spirituală. Dar mai semnifică ceva: o mare obligație morală, o imensă responsabilitate academică. Altfel spus, trebuie să fim demni de numele nostru, să fim, în permanență, la înălțime, la nivelul altitudinii sale spirituale. Este o provocare frumoasă, căreia ne străduim să-i dăm curs, prin tot ceea ce facem în planul educației și al cercetării, prin efortul nostru de a ne situa și de a ne menține între universitățile de valoare ale țării”, a declarat în comunicat rectorul Universității Titu Maiorescu, doamna prof. univ. dr. Smaranda Angheni.

[Cum a fost] „Centenar Titu Maiorescu. 100 de ani de la trecerea în eternitate a fondatorului culturii românești moderne” was last modified: noiembrie 9th, 2017 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter